>ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ-ΜΑΣΩΝΙΑΣ!

>

ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΕΛΣΙΝΚΙ

Από αυτήν τη στήλη επανειλημένως έχουμε καταγγείλει πως υψηλόβαθμα στελέχη της Ορθοδόξης Εκκλησίας της Φινλανδίας δρομολογούν την διάλυσή της ή την δημιουργία σχίσματος.

Έτσι μετά την συστηματική προπαγάνδα υπέρ του γάμου των Ομοφυλόφιλων και το σταδιακό πέρασμα ΟΛΩΝ των σημαντικών θέσεων της Μητρόπολης σε άτομα που είτε προβάλουν δημοσίως την ομοφυλοφιλία τους (ο υπεύθυνος νεότητας και παιδικών κατασκηνώσεων της Μητροπόλεως είναι «Ορθόδοξος» gay ακτιβιστής, ενώ εκδότης του «Ορθόδοξου» περιοδικού Aamun Koitto είναι ομοφυλόφιλος ακτιβιστής ο οποίος σε ΚΑΘΕ τεύχος προβάλλει την ομοφυλοφιλία, κι’ ενώ έγραψε στο παρελθόν βλάσφημους υπαινιγμούς ότι ο Χριστός είχε «ιδιαίτερη» σχέση με τον Ευαγγελιστή Ιωνάννη, παρ’ όλα αυτα παραμένει σε διευθυντική θέση) είτε στηρίζουν την εκκλησιαστική αποδοχή της ομοφυλοφιλίας, (όπως ο Γ.Γ. του Οικουμενικού Συμβουλίου της Φινλανδίας π.Θεόδωρος Huttunen ή ο νεοεκλεγής πρωτοπρεσβύτερος της Μητρόπολης π. Μάρκος Salminen.)

Για να συνειδητοποιήσουμε το τι σημαίνει «Οικουμενισμός» στη Φινλανδία καθως επίσης και διαφθορά, προσφάτως Λουθηρανός διαζευγμένος πάστορας προχώρησε σε αλλαγή φύλου και ζήτησε να παραμείνει στο διακόνημά του ως… παστόρισσα. Το αίτημά του έγινε αποδεκτό από την Λουθηρανική Εκκλησία με αποτέλεσμα οι παραδοσιακοί Λουθηρανοί να προχωρήσουν σε σχίσμα. Το παράδειγμα του δε, ακολούθησε και δεύτερο στέλεχος της Λουθηρανικής Εκκλησίας το οποίο προβαίνει σε αλλαγή φύλου διατηρώντας την ποιμαντική θέση που κατείχε ως άντρας!

Φτάσαμε στο σημείο δηλαδή να έχουμε και «ιέρεια» τραβεστί και Γενικός Γραμματέας αυτού του βδελήγματος να είναι «Ορθόδοξος» ιερέας υπό τις ευλογίες του Μητροπολίτη Αμβρόσιου του Ελσίνκι!

Προσφάτως η ιέρεια και προεδρος των «Χριστιανων» ομοφυλοφίλων της οργάνωσης «Yhteys» Liisa Tuovinen προχώρησε με τσαμπουκά στην εκκλησιαστική ευλογία λεσβιακού γάμου φέρνοντας τον Λoυθηρανό επίσκοπο προ τετελεσμένου γεγονότος. Συνεργάτης της Tuvinen είναι ο προαφναφερθείς «ορθόδοξος» ιερεας και Γ.Γ. του οικουμενικου συμβουλίου Heikki Huttunen, καθώς και ο πρωτοπρεσβυτερος της ενορίας του Ελσίνκι.

Έτσι κατ’ αυτόν τον τρόπο και μέσω του Οικουμενισμού η Φινλανδική Ορθόδοξη Εκκλησία αναγνωρίζει τον Εκκλησιαστικό γάμο των ομοφυλόφιλων, αφού όχι μονο δεν διαχωρίζει την θέση της, όχι μόνο επικροτεί την παρακμή συμμετέχοντας ενεργά στην εκκλησιαστική αποδοχή και ευλογία της ομοφυλοφιλίας αλλα διώκει και όσους ορθόδοξους διαμαρτύρονται ως φονταμενταλιστές παρουσιάζοντας τους μάλιστα ως νεοναζί.

Αλλά η Σοδομική και Ρωμαϊκή παρακμή προχωρά ακόμα βαθύτερα, του Οικουμενικού Πατριαρχείου αδιαφορούντος ενώ έχει υπ’ όψιν του τα τεκτενόμενα στην Φινλανδία, αφού στήν Πατριαρχική Σύνοδο ανήκει εδώ και καιρό ο πρώην Αρχιεπίσκοπος Φινλανδίας Ιωάννης -νυν Νικαίας- ο οποίος θα μπορούσε ανά πάσα στιγμή να ενημερώσει το Πατριαρχείο. Εκτός αν έχουμε να κάνουμε με σκοτεινή συνομωσία σε βάρος του Πατριάρχη τον οποίον αφήνουν εκ προθέσεως σε άγνοια.

Έτσι ο διαβόητος Μητροπολίτης Ελσινκίου φιλοξένησε στις εγκαταστάσεις του Ορθόδοξου Πολιτιστικού Κέντρου «Σοφία» συμπόσιο Χριστιανών και Μασώνων με θέμα «Η Προσέγγιση του Θείου» με σκοπό την προσέγγιση Μασωνίας και Χριστιανισμού.

Η διεύθυνση του Ορθόδοξου Πολιτιστικού Κέντρου είναι

http://www.kulttuurikeskussofia.fi/

ενώ των Μασώνων της Φινλανδίας

http://www.vapaamuurarit.fi/

Ο Μητροπολίτης Ελσινκίου Αμβρόσιος φέρεται κατά το παρελθόν να έχει δηλώσει ότι η ιδότητα του Μασώνου και αυτή του Ορθοδόξου δεν είναι ασυμβίβαστες.

ORTHODOXY IN DANGER:

ORTHODOX CULTURAL CENTRE OF HELSINKI HOSTS FREEMASON SYMPOSIUM. BISHOP OF HELSINKI OPENS SYMPOSIUM.

ORTHODOX CLERGY AND DIOCESE OPENLY PARTICIPATES IN HOMOSEXUAL-ECUMENIST ORGANIZATION THAT RECENTLY PROCEEDED TO ECCLESIASTICAL WEDDING OF LESBIANS.

ORTHODOX CHURCH OF FINLAND IN COMMUNION WITH LUTHERAN CHURCH THAT RECENTLY ORDAINED TRANSSEXUAL PASTOR, CAUSING A SCHISM EVEN AMONG THE PROTESTANT FAITHFUL.

ORTHODOX CLERGY ORGANIZES GAY ECCLESIASTICAL SERVICES.

THE GAY ECUMENIST-FREEMASON-HOMOSEXUAL MAFIA THREATENS AND BLACKMAILS ORTHODOX BELIEVERS WHO PROTEST TO MAKE THEM SHUT THEIR MOUTHS.

AAMUN KOITTO «ORTHODOX» MAGAZINE SYSTEMATICALLY PROMOTES HOMOSEXUALITY, ACCUSING PEOPLE WHO PROTEST AS FUNDAMENTALIST AND NAZIS. THEY CLAIM JESUS CHRIST WAS GAY AND THAT HE HAD A «SPECIAL» RELATIONSHIP WITH APOSTLE JOHN THE EVANGELIST.

____________________________________


Φωτο Ανω: Εξώφυλλα του «Ορθόδοξου» περιοδικού Aamun Koitto που εξώφθαλμα και συστηματικά προωθούν την ομοφυλοφιλία με την αρθογραφία τους, υπό την ευλογία του ανοικτά φιλομασώνου Μητροπολίτη Ελσινκίου Αμβροσίου, την ανοχή του Αρχιεπισκόπου Φινλανδίας (ο οποίος ή εντελώς αδιάφορος είναι, ή δέσμιοςεκβιαστικών καταστάσεων ή επιδιώκει εντέχνως την δημιουργία σχίσματος ώστε να εδραιωθεί το Πατριαρχείο Μόσχας στην Φινλανδία) και την αδιαφορία του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Δημοσίευση Μέση: Το Σύμποσιο Χριστιανών-Μασώνων όπως δημοσιεύθηκε στο περιοδικό της Μασωνίας. Γίνεται και αναφορά στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Μητροπολίτης Αμβροσίος

Φωτο Κάτω: Lordi, οι νέοι προστάτες του Φινλανδικού έθνους που επέλεξε πλέον να τους καθοδηγούν πνευματικά και να τους εκπροσωπούν διεθνώς δαίμονες, οι οποίοι σκέπουν και φρουρούν τον ουρανό της Φινλανδίας. Αρκετοί ορθόδοξοι, και ιερείς μάλιστα περί ών ο λόγος, χάρηκαν γι αυτό.

_________________________________________

PHOTOS

A. AAMUN KOITTO (or rather Coitus) systematically promotes homosexuality among the Orthodox faithful either by publishing almost on EVERY issue positive articles on homosexuality or by accusing those who protest as fundamentalist, homophobic, conservative and Nazis.

B. The Freemason magazine of Finland published an article about the Symposium held in the Orthodox Cultural Centre of the Diocese of Helsinki with the aim of founding common ground between Christianity and freemasonry. The metropolitan of Helsinki assisted the event.

C. Since the 2005 Eurovision song contest when the country was officially represented by demonic creatures forming the rock group «Lordi» (paraphrasing the name of the Lord) demons have become the patrons of the country and there is «Orthodox» Finnish clergy who even rejoiced about that.
____________________________________________

ΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ. ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ.

This entry was posted in ΑΙΡΕΣΕΙΣ, ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΕΞΟΥΣΙΑ, ΚΙΝΑΙΔΟΚΡΑΤΙΑ, ΝΕΑ ΤΑΞΗ, ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΚΜΗ. Bookmark the permalink.

59 Responses to >ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ-ΜΑΣΩΝΙΑΣ!

 1. Ο/Η Misha λέει:

  >Φίλε Theoprovlitos, XΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !!!Tους gay pride «orthodox» τους ξέρεις μάλλον.http://sateenkaariseura.wordpress.com/Το Φανάρι είναι σε πλήρη γνώση τών τεκταινομένων καθώς έχουν γίνει επίσημες καταγγελίες από επιφανείς ορθοδόξους φινλανδούς.Το γιατί δεν αντιδρά είναι εύκολο να το σκεφτεί κανείς: ένοχος ένοχον ου ποιεί…Η δυστυχία είναι για τις οικογένειες και τα παιδιά των ορθοδόξων φινλανδών που ανήκουν στην δικαιοδοσία του Φαναρίου.

 2. Ο/Η Theoprovlitos λέει:

  >MishaΟχι μονο τους ξερω αλλα οι συνιδρυτες του ειναι οι δυο ακτιβιστες που προανέφερα και μαλιστα ο υπευθυνος νεοτητας της Μητροπολης.Και να φανταστεις οτι το παιδι αυτο είχε σπουδασει στην Θεσσαλονικη θεολογια και το ειχαμε σχεδον υιοθετήσει. Δηλαδη τον φιλοξενουσαμε τακτικά, τον ειχα βοηθο στην δουλεια μου για να βγαζει χαρτζιλικι, κλπ. Το γνωριζαμε οτι ηταν ομοφυλοφιλος διοτι μας το ειχε πει και εμεις του ειχαμε δειξει αγαπη και κατανοηση αλλα παντα του λεγαμε τις ορθοδοξες θεσεις.Δυστυχως μολις επεστρεψε στην Φινλανδια, ο εκει «πνευματικος» του, ΓΓ του Οικουμενιστικου Συμβουλιου τον ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ. Ο ίδιος ειναι «πνευματικος» και του άλλου ακτιβιστη- «Ορθοδοξου» εκδοτη.Ναι το θεμα το γνωριζω καλα, αφού νομιζω πως από αυτο το blog το ανακινησαμε τον περασμενο Νοεμβριο. Μαλιστα ενημερωσα σχετικα τα εντυπα «Παρακαταθηκη» και «Ορθοδοξο Τυπο», τον υπευθυνο Εξωτερικων υποθεσεων της Εκκλησιας της Ελλαδος αλλά επικοινωνησα επανειλημενως και με το Φαναρι. Συνεχως δεχομαι πληροφοριες από την Φινλανδια, πιθανως και απο αυτους στους οποιους αναφερεσαι και οι οποίοι εχουν φτασει στο αμην και οι οποίοι εχουν στιγματιστει και διωκονται από το σαπιο περιβαλλον.Εχω στα χερια μου και την απάντηση της Φινλανδικης Συνοδου που μου απεστειλαν από το Πατριαρχειο αλλα δεν την δημοσιευω διοτι φανταζομαι πως εχει εμπιστευτικο ή προσωπικο χαρακτηρα. Πάντως ειναι ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ και απορω πως αυτοι οι άνθρωποι ιερωμένοι όντες δεν ντρεπονται να λενε ΨΕΜΜΑΤΑ προς το Πατριαρχειο για να διασκεδάσουν τις εντυπωσεις.Αν δεν λαβει παντως το Πατριαρχειο ΑΜΕΣΑ μετρα θα ειναι πολυ αργα. Θα πανε ολοι οι πραγματικα Ορθοδοξοι με την Μοσχα και θα του μεινουν οι Μασωνοι, οι ομοφυλοφιλοι, οι τραβεστι και οι ψευτοορθοδοξοι με ορθοδοξη καταρτηση υπό του μηδενος.Δεν ξερουν βεβαια τα τελευταια γεγονοτα εδω και ενα χρονο αλλα βαρεθηκα να ασχολουμαι. Ειναι αξιοι της μοιρας τους.

 3. Ο/Η Γεράσιμος λέει:

  >Theoprovlite, Χριστός Ανέστη. Ξέρεις δεν με ξενίζει η άποψη του Αμβροσίου Ελσινκίου. Έχει(προφανώς) υπόψιν του τις εξής περιπτώσεις: Μελετίου Δ’ Οικουμενικού Πατριάρχου, Φωτίου Πατριάρχη Αλεξανδρείας, Βασιλείου Γ’ ,Οικουμενικού Πατριάρχου, Αθηναγόρα Α’, Οικουμενικού Πατριάρχου. Τα παραπάνω τα ισχυρίζεται βέβαια η ίδια η Στοά στα έντυπα και τις ιστοσελίδες της. Όμως όπου υπάρχει καπνός , υπάρχει και φωτιά.

 4. Ο/Η 2mnka λέει:

  >Και μόλις χθες, διάβαζα πως το κακό στη Φιλανδία ξεκίνησε απο την «αθέτηση του πασχαλίου», ώστε να συνεορτάζουν με τους παππικούς.Ζωντανό παράδειγμα του πως, όταν αρχίζουν οι εκπτώσεις, μοιραίο είναι, κάποια στιγμή, να φτάσουμε και στο ξεπούλημα.

 5. Ο/Η expaganus λέει:

  >Χριστός Ανέστη!Πολύ θλιβερά όλα αυτά που συμβαίνουν… Κάνεις πολύ καλά που μας ενημερώνεις, να ξέρουμε τι γίνεται.Αλίμονο στο ποίμνιο αυτών των «πατέρων»… Ο Θεός να βάλει το χέρι του!

 6. Ο/Η Vater Panajiotis λέει:

  >Είπα να μην μιλήσω σε αυτό το θέμα αλλά θίγονται κάποια θέματα ελαφρά τη καρδία. Δεν υπήρξε καμιά «αθέτηση του πασχαλίου». Στη Φινλανδία το Πάσχα συνεορτάζεται από όλες τις χριστιανικές Ομολογίες ταυτόχρονα με ΕΝΤΟΛΗ της Φινλανδικής Κυβέρνησης (και όχι των…παπικών)ώστε να μην αναγκάζονται να υπάρχουν αργίες και άδειες εργασίας δύο και τριών ταχυτήτων. Τελευταία φορά που με τσέκαρα δεν ήμουν ομοφυλόφιλος τραβεστί, ούτε μασώνος και παρόλα αυτά ανήκω στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.Νομίζω πως οι εκπτώσεις ξεκίνησαν από κάποια Ιερά Σύνοδο με πρόεδρο κάποιον ανήλικο Ρωμαιοκαθολικό και πιόνι του κάποιον Φαρμακίδη.Θεοπρόβλητε,η υποψία σου για το «σπρώξιμο» του Leo με αθέμιτα μέσα προς την «Τρίτη Ρώμη» (η οποία στην περιοχή εδώ μια χαρά «οικουμενίζει» αλλά δεν είδα κανέναν από Ελλάδα να μου στέλνει υλικό εναντίον της) είναι η σωστότερη ανάλυση. Ας μην ξεχνάμε πως το Πατριαρχείο δεν έχει απευθείας αρμοδιότητα λόγω του αυτόνομου. Η μασωνία ήταν και είναι μια πληγή και δυστυχώς φορείς της υπάρχουν και μέσα στην Ορθοδοξία, είτε ως καραμπινάτα μέλη της, είτε ως ακούσιοι φορείς των απόψεών της. Η ανάδειξη του θέματος που επιτελείς είναι ορθότατη.

 7. Ο/Η Theoprovlitos λέει:

  >VaterpanajiotisΕ καλα πατερ μου. Σαφως και δε ειναι ολοι τραβεστι ή ομοφυλοφιλοι. Εξ αλλου οι τραβεστι ανήκουν (προς το παρον) στις ταξεις των Λουθηρανων.Το ζητημα ομως ειναι οτι ακομα και εαν ο Λεων ειναι φιλορώσσος οι διεστραμενοι ειναι όλοι με το Οικουμενικό Πατριαρχειο και αποκαλουν τους Ρωσσους φονταμενταλιστες, επειδη διεκοψαν καθε επαφη με την Λουθηρανικη εκκλησια της Σουηδιας λογω της αποδοχης της ομοφυλοφιλιας.Ο νορμαλ κοσμος στην Φινλανδια δεν ειναι στρατευμενος ουτε με τους Ρωσσους ούτε με το Φαναρι. Μια φυσιολογικη Ορθοδοξη ζωη ζουν, που μαλιστα την ζηλευα μεχρι προτινος σε σχεση με το μπαχαλο της Ελλαδικης Εκκλησιας. Μαλιστα θα ελεγα πως ως ευρωπαϊστες και δυτικοστροφοι μαλλον πιο φιλικα προσκειμενοι στο Φαναρι ηταν η πλειοψηφια.Τωρα όμως που οι Πατριαρχικοι Φινλανδοι διολισθαίνουν από αίρεση σε αιρεση και από πλάνη σε πλανη, ανδ το Πατριαρχειο δεν κανει ΤΩΡΑ κατι να απομακρυνει κανενα δυο ή να εκδωσει φιρμανι που να λεει ΞΕΚΑΘΑΡΑ τις Ορθοδοξες θεσεις σε Ορθοδοξα ζητηματα χωρις σκιες και γκριζες ζωνες, οι αιρετικοι θα αλωνιζουν.Κια μπορει να απεχθανομαι τον Ρωσσικο μεγαλοϊδεατιμσό, σωβινισμό και πανσλαυϊσμο πλην όμως μπροστα σητην Μασωνία, την αίρεση και την ηθικη παρακμη ειναι προτιμοτερη.Διοτι αν στειλω τα παιδα μου στο κατηχητικο των Ρωσων, Ρωσακια δεν προκειται να τα κανουν. Αν τα στειλω στων Φινλανδων όμως αλλιως θα τα στείλω, αλλιώς θα μου τα γυρισουνε.Ας αναλαβει το Πατριαρχειο δραση διοτι οπως θα εχεις διαπιστωσει και εσυ τα πραγματα οδευουν με γεωμετρικη προοδο απο το κακο στο χειροτερο και οι πλανεμενοι γινονται ολοενα και πιο επιθετικοι. Ο Huttunen τις προαλλες έστειλε τους μπατσους στο σπίτι ενος πιστου επειδη τον κατηγορουσε ανοικτα, για να τον τρομοκρατησουν επί συκοφαντικη δυσφήμιση. Φυσικα ο ανθρωπος παει πλεον στην Ρωσσικη ενορια της Μοσχας όπως σιγα σιγα και πολλοι άλλοι.

 8. Ο/Η π.Παντελεημων λέει:

  >Καλά μιλάμε για μεγάλη διαστροφή!Αλλά η μεγαλύτερη διαστροφή βρίσκεται πίσω από τα μαύρα ευλαβή ράσα που μιλούν για «κουσουρλήδες» και μέσαθε έχουν… έναν αέρα πρωταγωνίστριας σε σειρές τύπου baywatch. Σταυροί απ’έξω και εδαφιαίες μετάνοιες και από μέσα λίγδα. Τέλοσπαντων μην κάνω το σχόλιο πορνογράφημα. Πάντως, εγώ δεν διακρίνω αυτούς που «κρατάνε τα προσχήματα» εν Ελλάδι από τους Φιλανδούς που … αταχτούν. Καλά κάνουν οι ανθρώποι οι Φινλανδοί και είναι ντεκλαρέ και όχι… χαμηλοβλεπούσες. Αλλά ας βγάλουν πρώτα τα ράσα και μετά ας τους πάρει ο άνεμος. Προςθεού ας τα βγάλουν!Και ο Θεός να τους ελεήσει.Είθε να τους ελεήσει.ΥΓ. Ο λαός τί κάνει; Πώς αντιδρά εκτός απ’το να εκκλησιάζονται αλλού; Οι straight και ορθόδοξοι ιερείς και αρχιερείς γιατί δεν συσπειρώνονται για να προχωρήσουν σ’αυτό που πρέπει; Δηλ. στο δημόσιο «κράξιμο» και στην ανασύσταση Συνόδου;2. Το θέμα της μασονίας είναι πληγή αιμάσσουσα. Μονό εγώ στην ενορία μου έχω 2-3 απ’αυτούς. Είναι μικρός ο τόπος βλέπετε. Το τί κάνω είναι άλλη ιστορία.

 9. Ο/Η 2mnka λέει:

  >@ Vater Panajiotis Πάλι παίζετε με τις λέξεις και τις έννοιες.Αν το είχαν κάνει με «παπική εντολή» θα ήταν(;) «αθέτηση του πασχαλίου», τώρα όμως που έγινε με κυβερνητική εντολή, δεν είναι!Έγραψα εγώ τίποτα για «εντολές» κι από ποιον τις πήραν;Όσο νομίζατε πως απευθύνεστε σε ΓΟΧ, τα βάζατε με τους κακούς ζηλωτές. Τώρα θυμηθήκατε τον Φαρμακίδη και το κακό αυτοκέφαλο της Ελληνικής Εκκλησίας!Μην στενοχωριέστε. Κι ο σημερινός προκαθήμενος της Ελληνικής Εκκλησίας, όπως και πολλοί επίσκοποι της, ομοϊδεάτες σας είναι.(Επειδή εγώ είμαι μια απλή λαϊκή και όχι ιερέας, δεν πειράζει και τόσο πολύ να είμαι κακεντρεχής.)

 10. Ο/Η Misha λέει:

  >Το ότι η κυβέρνηση της Φινλανδίας επέβαλε στους ορθοδόξους να γιορτάζουν το Πάσχα με τους ετεροδόξους δεν είναι ακριβές.Εξ όσων γνωρίζω στη Φινλανδία δεν υπάρχει δικτατορία που διατάζει τις θρησκευτικές κοινότητες πότε θα γιορτάζουν τις διάφορες γιορτές τους.Μήπως θα ακούσουμε ότι τάχα η φινλανδική κυβέρνηση επιβάλλει και την κατάργηση του κοινού ποτηρίου, ώστε να αποφευχθεί η διασπορά της μολυσματικών ασθενειών;Οι ρωσικές ενορίες της Φινλανδίας με 2000 πιστούς εορτάζουν το Πάσχα κατά τον κανόνα της Α΄Οικουμενικής Συνόδου.Ίσως οι λοιποί «προοδευτικοί» αποφασίσουν να το συνεορτάζουν πλέον μαζί με τις gay pride parades.

 11. Ο/Η Theoprovlitos λέει:

  >Π. ΠαντελεημοναΜε κανατε και γελασα όπως τα γραψατε. Σωστη η παρατηρηση. Αλλα ομως το επιχειρημα της μη υποκρισιας ΟΝΤΩΣ το χρησιμοποιουν στην Φινλανδια, (και μαλιστα προσβαλουν και τις αλλες εκκλησιες οτι βριθουν υποκριτων) οχι ομως για να δηλωσουν μετανοια ή αδυναμια ανθρωπινη, αλλα τουναντιον για να καμαρωνουν δημοσιως γι αυτο που ειναι θεωρωντας οτι το μονο αμαρτημα στην υποθεση ειναι η υποκρισια: Απαξ και δεν εισαι υποκριτης, και ιχνος τσιπα να μην έχεις δεν πειραζει. Μπορεις να κανεις ΤΑ ΠΑΝΤΑ.ΑΥΤΟ δηλαδη ειναι το επιχειρημα τους για να κανουν την εκκλησια κλουβι με τις τρελλες.ΑΛλα το προβλημα δεν σταμταει εκει, στο δηλαδη αν ειναι ντεκλαρε ή οχι, αλλα πλεον απενοχοποιημενοι από ενοχες περνούν στην αντεπίθεση προβαλλοντας το βιτσιο για αρετη και διαφθειρουν κοσμο και ηθικα και θεολογικα και σωτηριολογικα. Δηλαδη το προβλημα για μενα δεν ειναι η ιδιαιτεροτητα μερικων αλλα η απενοχοποιηση της και εν συνεχεια η επιβολη της στην κοινωνια συμφωνα με τις επιταγες της Νεας Ταξης Πραγματων.Δυστυχως η ΦΙνλανδικη κοινωνια ειναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ new age και υποταγμενη στην Νεα Ταξη, κατ εμε επειδη κατα βαθος διακατεχεται από εναν ακατασχετο βλαχοεπαρχιωτισμό του περιθωρίου της Ευρωπης και ρουφουν σαν το σφουγγαρι την καθε σαβουρα και πατσαβουρα ιδεα που θα τους καθιστουσε πιο μονδερνους και ευρωπαϊστες.Οταν γνωρισα την γυναικα μου πριν 28 χρονια η Καλυμνος με τους μεταναστες της, τους τουριστες της και τους ναυτικους της ηταν ΠΑΡΙΣΙ από κοσμοπολιτισμό σε σχεση ακομα και με μεγαλες Φινλανδικες πολεις της εποχης. Η κοινωνια συντηρητικη και εντελως επαρχιωτικη (η Φινλανδια ειχε τοτε μονο 50.000 τουριστες το ΧΡΟΝΟ). Και ξαφνικα μολις μπηκαν στην Ευρωπαϊκη Ένωση και μην εχοντες καποιες αξιες πισω τους να τους συγκρατουν έπεσαν με τα μουτρα σε ξενες ιδεες, σαν το Μπαρμπα-Γιωργου στην Αθηνα. Τωρα να τους δειτε η νεοι ειναι με μαυρα ματια, και τρυπημενα μουτρα, στα ορια του νεκροφιλου. Εξ ου και οι Lordi.Ετσι λοιπον το νεο φρουτο της Νεας Ταξης που λεγεται «αποδοχη στην διαφορετικοτητα» (ας μην το αναλυσουμε το γιατι) σε συνδυασμό με μια New Age πανθεϊστικη αγαπη προς τον πλησιον και New Age αντιληψη πως δεν κατηγορουμε κανενα για τιποτα, εχει κανει άλλους Φινλανδους Ορθοδοξους να υιοθετουν τις αιρεσεις ως Μεσσιανικη διδασκαλια του Ουρανιου Τοξου όπου ο Θεος δεν οργιζεται πλεον για τιποτα και για κανεναν, ενω άλλοι δεν συμφωνουν μεν αλλα το αποδεχονται επειδη σημερα αν βγεις να εκφρασεις μια θεση εναντιον διαφορων φαινομενων στιγματιζεσαι: Λες ας πουμε να μπει φραγμος και ελεγχος στην ασταματητη λαθρομεταναστευση- Εισαι ρατσιστης, λες να μαζευτουν λιγο οι Βαλλιανατοι -εισαι ομοφοβικός, λες να σταματησει ο εθνοφυλετισμος του Ισραηλ-εισαι αντισημιτης, λες να διατηρησεις την παραδοση και τη ιστορια σου- εισαι σωβινιστης, λες να προστατεψεις τα δικαιωματα της χωρας σου από επιβουλες- εισαι εθνικιστης.Γενικα η Νεα Ταξη εχει επιβαλει την ιδεολογικη αστυνομια με τεχνασματα για να φιμωνει τους πολιτες ωστε να ασκει την πολιτικη της. Ε αυτο γινεται και στην Φινλανδια. Δεν τολμουν να μιλησουν για να μην περιθωριοποιηθουν ΟΣΟΙ αντιδρουν ακομα, διοτι η πλειοψηφια παει κατα διαόλου. Εξ αλλου το «Ορθοδοξο» περιοδικο που εχουν στα χερια τους οι κιναιδοι, στο ενα τευχος μιλα υπερ της ομοφυλοφιλίας και στο αλλο για φονταμενταλισμο και νεοσυντηριτισμο των κοινωνιων και των εκκλησιων!. Μια στο καρφι και μια στο πεταλο.Ε ας τους χαλασουμε εμεις την μαγια.

 12. Ο/Η π.Παντελεημων λέει:

  >Εγώ ακόμα δεν μπορώ να κατανοήσω γιατί η αίρεση του αιώνα είναι ο οικουμενισμός-για τον οποίο δεν δηλώνω φιλία ή εχθρότητα, μάλλον αισθήματα κοινής κοροϊδίας και πέτρα του σκανδάλου πάντα το Φανάρι. Κοιταχτε και λίγο γύρω σας να δείτε τί συμβαίνει στην χώρα μας. Παραδίδονται μαθήματα προετοιμασίας για ανώδυνο sex από τέως μητροπολίτη που την «εσκαπούλαρε» με τις γαργάρες της Ιεράς υμών Συνόδου. Κοιτάξτε τους ΓΟΧ που δηλώνουν αθεολόγητα πώς «ο Θεός είναι ορθόδοξος».Αυτό το λένε για να μην πουν έλληνας ή μάλλον για να εννοήσουν αυτό.Και φυσικά κατάστηθα το εννοούν κάτω από τα μουστάκια τους και πολλοί μη ΓΟΧ, ορθόδοξοι. Κοιτάξτε την αγία Ρωσσία που έχει αξιώσεις Τρίτης Ρώμης και ελησμόνησε την ταπεινότητα των στάρετς και την μακρά ζηλευτή νηπτική της παράδοση τρέχοντας πίσω από το χαμένο μεγαλείο του τσαρισμού( εξαιρείται από τους στάρετς ο Ρασπούτιν,ο πνευματικός σύμβουλος του «αγίου» Τσάρου Νικολάου και της «ορθοδοξότατης» μάγισσας Αλεξάνδρας). Ναι το Φανάρι ζει σε έναν αέρα… φαναριωτισμού πολλές φορές αλλά καλώς ή κακώς παραμένει Φανάρι.Και επειδή αναφέρθηκε ο Φαρμακίδης, αυτός υπήρξε ανθέλληνας και μασόνος και προτεσταντικότερος του Λουθήρου, όπως Μασόνοι υπήρξαν και πολλοί υψηλά ιστάμενοι πολλών ορθοδόξων Εκκλησιών , αλλά και της Ελλάδας.Τώρα για τον Ιερώνυμο τί να πεί κανείς; Επιτέλους έχουμε Ιεράρχη και όχι Εθνάρχη. Ο νοών νοείτω.Ο Θεός να τον φωτίζει και αυτόν και εμάς. Γιατί ο λαός έχει ανάγκη από ζωντανά σύμβολα του αγώνα και γνήσιους διακόνους.

 13. Ο/Η π.Παντελεημων λέει:

  >@ Θεοπρόβλητε το φαντάστηκα πώς έτσι θα έχουν τα πράγματα. Ό,τι είναι εναντίον του σοδομισμού είναι πολιτικά ανορθόδοξο γι’αυτούς. Έχεις δίκιο. Αυτές είναι οι ευρωπαϊκές κοινωνίες που οι σουσούδες της νέας εν Ελλάδι τάξης θέλουν να λάβουμε ως πρότυπο.Βλάχικες.

 14. Ο/Η Vater Panajiotis λέει:

  >Η Εκκλησία της Ρωσίας (αυτή της..Α’ Οικουμενικής Συνόδου) σε κάθε ετήσιο Kirchentag (οικουμενική συνάντηση των εκκλησιών)είναι πρώτη διοργανώτρια. Φέτος ας πούμε, στη μάζωξη που οργανώνουν οι Ευαγγελικοί (αυτοί που δέχονται τις..»δικές» μας)θα έχουν καλεσμένους ΟΛΟΥΣ αυτούς τους οποίους οι «γνήσιοι» της Α’ Οικουμενικής εχθρεύονται. Ας έρθουν λοιπόν την Παρασκευή 22 Μαϊου στην ρωσική εκκλησία του Αγίου Βονιφατίου (ουου, δυτικός άγιος, ουου)οδός Leipziger Str. 29, Βρέμη και ας βγάλουν μερικές φωτογραφίες για τον «Ορθόδοξο» Τύπο. Αλλά που να γράψουν για αυτά, είπαμε, οι Ρώσοι είναι οι αληθινά ορθόδοξοι για!! Το φιρμάνι που λες Θεοπρόβλητε, νομίζω είναι επιτακτική ανάγκη. Τουλάχιστον θα διαχωρίσει το Πατριαρχείο τη θέση του από τις «κρυφές» και «φανερές» παραφωνίες που υπάρχουν. Στην τελική, η χάρις του Αγίου Πνεύματος δεν εξαρτάται αποκλειστικά από το μητρώο του λειτουργού. (Όσοι πίστευαν το αντίθετο έκαναν και μια ωραία αίρεση που έσφαζε «ανάξιους» παπάδες στο Μεσαίωνα).

 15. Ο/Η Vater Panajiotis λέει:

  >Θεοπρόβλητε,η μικρή ανάλυσή σου για την φινλανδική κοινωνία τραγικά επιτυχής! Δυστυχώς, εκτός από ένα καλό εκπαιδευτικό (κανονιστικό) σύστημα, κληροδοτούν την «μη μου άπτου» κοινωνία, όπου ακόμη και το σεξ με κατσικάκια θα αποτελεί «ανθρώπινο δικαίωμα». Και να μην ξεχνάμε τον ιμάμη της Μ.Βρετανίας Arshad Misbahi, ο οποίος δήλωσε πως «Θα σας τσακίσουμε με την πίστη μας και τους ΝΟΜΟΥΣ ΣΑΣ». Επίσης δήλωσε πως «το να σκοτώνεις έναν gay είναι έργο θεού!!». Οπότε, ας μην ανησυχούμε. Μπορεί η ευρωπαϊκή κοινωνία να είναι gayκρατούμενη προς το παρόν αλλά χάρη στα γνήσια «ανθρώπινα δικαιώματα» σε μερικές δεκαετίες (με την δημοκρατικότατη επικράτηση της Σαρία) κάθε ντικιντάνγκας θα συναντήσει βίαια τον Δημιουργό του για να τον στείλει σούμπιτο στα καζάνια της Κολάσεως, δίπλα στους Οικουμενιστές.

 16. Ο/Η 2mnka λέει:

  >Οπότε, για να γλυτώσει η Ευρώπη από την μουσουλμανοποίηση και την Σαρία, πρέπει να ενωθούμε όλοι οι «πνεύμονες» κι όλοι οι «κλάδοι», σε ένα «σώμα».Όπερ έδει δείξαι!Ιδού το πρόβλημα, ιδού και η λύσις!

 17. Ο/Η Theoprovlitos λέει:

  >Περι οικουμενισμου θα σας εκμηστηρευτω δημοσιως ενα περιστατικο σχετικα με το υπερ ή κατα που λεγατε.Οταν πριν από 3-4 χρονια διοργανωθηκε στην Ελλαδα το Συνεδριο του Παγκοσμιου Συμβουλιου Εκκλησιων παρεστην σε συμπροσευχη. Μην φρικαρουν μερικοι θα εξηγησω πως και τι.Κατ αρχην ήμουν φιλος του Οικουμενιστη ΓΓ της Φινλανδιας π. θεοδωρου Huttunen. Ερχοταν σπτι μας τακτικα. Επειδη ηταν συνδιοργανωτης του Συνεδριου του ΠΣΣ (το οποίο διοργανωθηκε στην Ραφηνα προς αποφυγη διαμαρτυριων) και έπρπε να του παραδωσω καποια πραγματα, δωσαμε ραντεβου στον Αρειο Παγο κατα την διαρκεια τελετης, επειδη θα βρισκοταν στην Αθηνα.Εκει ηταν ενα θέαμα Broadway όπου διαφοροι χριστιανοι εκαναν μια τελετη ΚΟΙΝΗΣ ΟΜΟΛΟΓΙΑΣ. Παρατηρησα οτι από την Ορθόδοξη Εκκλησια ο Ελληνας εκπροσωπος (με τον οποιο γνωριζόμαστε) όπως και κανα δυο άλλοι Ορθοδοξοι είχαν αποστασιοποιηθει δίπλα από ενα θαμνο στο βαθος και οταν αρχησαν οι τελετες την έκαναν με ελαφρα πηδηματακια, ενω ο Huttunen προσευχηθηκε ΜΕ το FILIOUE, χωρις να το παραληψει και ηταν ο μονος «ορθοδοξος» ο οποιος παρεστη σε ολη την τελετη και εκτος πρωτοκολου.Μετα, με όλο τον θίασο επί σκηνης όπου οι μονες που έλειπαν ήταν οι αδλεφες Μαγγιρα και η Σπερατζα Βρανα διαλυθηκαν ησυχως ενω μια ομαδα ζηλωτων με πλακατ ουρλιαζε στο παρασκηνιο γινομενοι γραφικοι υπό το βλεμμα της αστυνομιας.Βεβαιως δεν παρεστην εκει με δικη μου βουληση αλλα ΕΥΤΥΧΩΣ που παρεστην διοτι εγινα μαρτυρας και της απσοτασιοποιησης των Ορθοδοξων ιερεων από την τελετη ληξης της eurovision προς το θρησκευτικοτερο αλλα και της πληρους παραδοσης των δογματων της Ορθοδοξιας από τον Huttunen.Επίσης θελω να καταθεσω πως η επίσκεψη ενος ετεροκλητου πληθους Χριστιανων ΔΕΝ με ενοχλησε ως παρουσια. Ισα ισα το βρηκα σαν αφορμη να γνωρισουν ολοι αυτοι οι ασχετοι τον διαχρονικο χριστιανισμο στην Ελλαδα. Μακαρι να ερχονται να βλεπουν την Ελλαδα, να μας ακουμπουν συναλλαγμα, να ερχονται σε επαφη με την Ορθοδοξια εστω και επιφανειακα, και ας κανουν ΜΟΝΟΙ τους προσευχες, συμπροσευχες ή και κωλοτουμπες αν τους ευχαριστει. ΤΟΥΝΑΝΤΙΟΝ δυο πραγματα με ενοχλησαν: Η συμμετοχη του Huttunen στην ΑΙΡΕΤΙΚΗ συμπροσευχη, (η οποια φυσικα και θα γινεται συστηματικα στην Φινλανδια) αλλα και τα ουρλιαχτα διαμαρτυριας των ζηλωτων διοτι όχι μονο δνε επροκειτο να φερουν ΚΑΝΕΝΑ αποτελεσμα, αλλα τους εκαναν να φαινονται και γραφικοι και αφιλοξενοι προς εναν ξενο ο οποίος ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ που ειναι ετεροδοξος, εν αντιθεσει με τον Huttunen.ΑΝ ειχαν νοημα οι διαμαρτυριες θα επρεπε να γινουν στην αυλη του Χριστοδουλου και οχι στον Άρειο Πάγο.Δηλαδη το θεμα του οικουμενισμου αφ ενος χρειαζεται διακριση ως προς την αντιμετωπιση του ξενου πλην ομως ΚΑΜΜΙΑ υποχωρηση απο τα δικα μας δογματα, σε οτι ειναι δογμα ομως και οχι σε οτι θεωρει ο καθενας πως ειναι.Εν κατακλειδι από ολη την συναντηση του Συνεδριου του ΠΣΣ ο μονος που με ενοχλησε δεν ηταν οι δικοι μας που παρεστησαν εξ αποστασεως στα ορια της ευγενειας, ουτε τα χαζοαμερικανακια με τα Halleluia αλλα ο Huttunen και μονον αυτος.

 18. Ο/Η Theoprovlitos λέει:

  >2mnkaΔεν φανταζομαι το τελευταιο σου σχολιο να αφορουσε τον π.Παναγιωτη. Θα τον αδικουσες. ΑΝ αναφερεσαι για την «ενωση εν οψει του κινδυνου του Ισλαμ» εκει εχεις καποιο δικιο.Αν και ουτε σε αυτο πιστευω απολυτως. Ειναι οι δυο οψεις του ιδιου νομισματος. Το τελικο ζητουμενο ειναι η ΔΙΑΛΥΣΗ της συνοχης των κοινωνιων με τον κατακερματισμο τους σε πολλαπλες μειονοτητες οι οποιες θα ενοποιηθουν υπό τον ερχομενο Μεσσια, ΟΤΑΝ εκεινος ερθει.Νομιζω πως ΤΟΤΕ και εγω και εσυ και ο π.Παναγιωτης θα κλειθουμε πλεον να παρουμε την Α ή την Β θεση χωρις μεσες λυσεις και γκριζες ζωνες. Οποτε μεχρι τοτε ας μην πυροβολει ο ενας τον αλλο, πλην ομως οφειλουμε να περιγραφουμε τα φαινομενα.

 19. Ο/Η Μιsha λέει:

  >Tην δεκαετία του 1960 με μιά κατάπτυστη απόφαση η Ρωσική Σύνοδος αποδέχθηκε την διακοινωνία (η απόφαση ανακλήθηκε αργότερα).Ανάλογες αποφάσεις έχουν ληφθεί και από το Φανάρι.Αυτά ο όσιος γέροντας Ιουστίνος χαρακτήρισε ως «προδοσία τού Ιούδα».O καγκεμπίτης,Μητροπολίτης Λένινγκραντ Νικόδημος , ο επονομασθείς και ορθόδοξος καρδινάλιος, πέθανε στην αγκάλη τού Πάπα Iωάννη Παύλου τού Α΄ …http://www.parembasis.gr/2007/07_04_11.htm Η ρωσική ορθοδοξία πλήρωσε τα πολλά σφάλματα της (εκκοσμίκευση,φεουδαρχία,πανσλαβισμό κλπ) με τον 70χρονο «κανόνα» τών διωγμών.Στο Φανάρι έχουν απομείνει 1900 γέροντες και όμως κάποιοι ρασοφόροι του συνεχίζουν να φαντάζονται ότι είναι πλανητάρχες…Το ξαναέγραψα: «Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απωλέσαι»,είτε ρώσος είναι αυτός ,είτε έλληνας.

 20. Ο/Η Vater Panajiotis λέει:

  >Εγώ νομίζω πως επιτακτική είναι η πραγματική Ένωση της Ορθοδοξίας, χωρίς εθνικές περιχαρακώσεις και μια και μοναδική εκπροσώπηση, όπου θα υπάρχουν σταθερές αποφάσεις που θα ισχύουν παντού. Δεν μπορεί ο Ιωάννίδης από το Τραχώνι να είναι αιρετικός στην Κύπρο, κανονικός στην Ελλάδα, στην Γερμανία να το σκέφτονται.

 21. Ο/Η Theoprovlitos λέει:

  >VaterpanajiotisΝα δειτε πως το λενε αυτο στο χωριο μου. Ουτοπια νομιζω. Μιλαμε για Ελληνες, Βαλκανιους και Ρωσσους.

 22. Ο/Η 2mnka λέει:

  >Θεοπρόβλητε, όλα τα σχόλια μου δεν αφορούν και δεν «πυροβολούν» συγκεκριμένα πρόσωπα -τα οποία άλλωστε δεν γνωρίζω- αλλά συγκεκριμένες λογικές, νοοτροπίες και πρακτικές.Μήπως, μπορείς να μου εξηγήσεις εσύ την σκοπιμότητα της αναφοράς της Σαρία και του ιμάμη Μ. Βρετανίας, στην συγκεκριμένη συζήτηση;Τι σχέση έχει;Προφανώς, την ίδια σχέση που έχει κι ο Φαρμακίδης.Π.Χ. Μου λες εσύ: «2mnka, ο μουσακάς είναι βαρύ φαΐ.»Κι εγώ, αντί να επιχειρηματολογήσω επί του προκειμένου, σου απαντώ:»Ναιαιαιαί, αλλά ο Ναβουχοδονόσορας, που του άρεσε το παστίτσιο, το οποίο πρόπερσι είχες πει πως σ΄αρέσει κι εσένα, ήταν φρικτός δικτάτορας και ειδωλολάτρης! Είδες;»

 23. Ο/Η Vater Panajiotis λέει:

  >Ο Φαρμακίδης είναι ένα στοιχείο για το πόσο (πραγματικά) αιρετικά είναι τα αυτοκέφαλα και πως αυτοί που με ευκολία κατηγορούν τις μητροπόλεις του εξωτερικού, ξεχνούν τα του οίκου τους.Ο ιμάμης αναφέρθηκε μόνο και μόνο για να γίνει φανερό ποιος είναι ο αληθινός νικητής από την αποχριστιανοποίηση της Ευρώπης. Καμία σχέση με πατσά και παστίτσιο.

 24. Ο/Η 2mnka λέει:

  >@ Vater Panajiotis Tα του οίκου μας, μακάρι να μπορούσαμε να τα ξεχάσουμε.Δυστυχώς δεν μπορούμε, επειδή τα λουζόμαστε καθημερινά.Κι επειδή, καλώς ή κακώς, θεωρούμε εξ ίσου οίκο μας και το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, το θέλουμε Ορθόδοξο κι όχι Ουνίτικο.Και τι πρέπει να γίνει, για να μην αποχριστιανοποιηθεί η Ευρώπη; Να συνθηκολογήσει η Ορθοδοξία;Και τι είναι η Ορθοδοξία; Πολιτικό σύστημα, ώστε να κάνει συμβιβασμούς για πρακτικούς λόγους;Δηλαδή να πουλήσουμε Ουρανό για ν΄αγοράσουμε γη;Τόση ολιγοπιστία πια;

 25. Ο/Η Misha λέει:

  >@2mnkaΗ πρόταση των οικουμενιστών είναι σαφέστατη:Όλοι όσοι πιστεύουμε σε κάποιου είδους χριστιανικό θεό πρέπει να κάνουμε σκόντο στις «λεπτομέρειες» της πίστης μας ώστε να αντιμετωπίσουμε «ενωμένοι» σε μιά νέα σταυροφορία (μπορεί να διαβαστεί και ως στραβοφορία) τους «κακούς» αγαρηνούς και τους «κακούς» άθεους που οργανώνονται και αντεπιτίθενται.Βεβαίως δεν καταλαβαίνουν ότι ΑΙΤΙΟ του δυτικοευρωπαϊκού αντιχριστιανισμού είναι ο ανύπαρκτος Θεός-μπαμπούλας των αιρέσεων τού παπισμού και προτεσταντισμού.Γι αυτό και θα βυθιστούν χαζογελώντας και χαριεντιζόμενοι μετ αλλήλων επί τού πανθρησκειακού «αβύθιστου» Τιτανικού που φαντάζονται ότι ναυπηγούν.“ο ένας αντίχριστος είναι ο Πάπας, και ο έτερος είναι αυτός που είναι στο κεφάλι μας, χωρίς να ειπώ το όνομά του· το καταλαμβάνετε, μα λυπηρόν είναι να σας το ειπώ, διότι αυτοί οι αντίχριστοι είναι εις την απώλειαν, καθώς το έχουν.” (αγ.Κοσμάς Αιτωλός,Διδαχή Η’).

 26. Ο/Η 2mnka λέει:

  >@ Misha Χωρίς Θεό-μπαμπούλα, πως να εξουσιάσεις τις μάζες; Κι όταν αυτός δεν είναι πια αρκετός, επειδή κάποιοι σε πήραν χαμπάρι, εφευρίσκεις άλλους μπαμπούλες.Και ποιοι εξωθούν κι ενδυναμώνουν τους «κακούς αγαρηνούς» και τους «κακούς άθεους»; Μήπως δεν είναι τα ίδια κέντρα εξουσίας που προωθούν την πανθρησκεία; Και πρώτο απαραίτητο βήμα αυτής, η ένωση «πνευμόνων» και «κλάδων» βεβαίως-βεβαίως.Και η Ευρώπη και η Ελλάδα χρειάζονται επανευαγγελισμό κι όχι σπρώξιμο βαθύτερα στην πλάνη. Την αλήθεια κι όχι χάιδεμα αυτιών.Αλλά πως κι από ποιους, που κάναν κατοχή στη μάντρα οι λύκοι;

 27. Ο/Η Owain Glyndwr λέει:

  >Καλά εγώ δεν θα απαντήσω στο θέμα που θέτεις,όχι επειδή πιστεύω ότι δεν με συμφέρει, αλλά επειδή δεν έχω όρεξη για ατέρμονες συζητήσεις, θα θίξω μόνο τα ιστορικά θέματαΌθων (ο ανήλικος Ρωμαιοκαθολικός):αν κάτι καλό έκανε-που παρά την χαζομάρα του έκανε κι άλλα καλά και αγάπησε πολύ την Ελλάδα και ήταν ο μόνος που ταυτίστηκε τόσο με τις ιδέες του λαού- ήταν το αυτοκέφαλοΦαρμακίδης:Ανθέλληνας γιατί;μήπως αντιρωμηός καλύτερα π.Παναγιώτη;μήπως αυτό σας ενοχλεί στην πραγματικότητα;γι’αυτό το έρμο το «εμπερίστατο» του Φαναρίου κάνουμε την νύχτα μέρα και δεν θα κάνουμε και κάτι για το πραγματικό εμπερίστατο της χώρας;πόσο μάλλον τότε!!!!!!όταν ο τότε παναγιώτατος ζήτησε από τον Καποδίστρια την υποταγή υποταγή της Ελλάδας ξανά στον Σουλτάνο (όπως ο σημερινός παναγιώτατος είναι σφόδρα κατά της ύπαρξης της Ελλάδας όπως μου είπαν πανεπιστημιακοί που τον ξέρουν και συμμαθητές του στην Χάλκη που τον θεωρούν μάλιστα και παρ’όλα αυτά μεγάλο ηγέτη),και ευτυχώς ο Καποδίστριας τον έστειλε εκεί που κανένας να μη πάει…Όσο για τον προτεσταντισμό σκεφτείτε ότι και Πατριάρχες κατηγορήθηκαν για τέτοιο πράγμαΆντε μην πω και για το διπλωματικό και πολιτικό σήμερα του Φαναρίου…που την επόμενη φορά που θα έρθει εκ Φαναρίου κάποιος στην ελλάδα θα έπρεπε να συλληφθεί για εσχάτη προδοσία αν είναι Έλληνας υπήκοος ή για δράση ενάντια στην χώρα αν δεν είναι…Και δεν υπερβάλλω,ούτε άσχετος είμαι,παρά την μικρή μου ηλικίαΓια το Ιεράρχης -Εθνάρχης που λέει ο π.Παντελεήμων με τα υπονοούμενά του να πω πως δεν μου μοιάζει και τόσο «ιεραρχική» η δήλωση ότι η αριστεροί είναι καλύτεροι χριστιανοί από τους δεξιούς,δεν ήταν διαχωρισμός αυτός;μια ανοησία και μισή ήταν!μην γίνω στυγνός και πω ότι από εμάς τους δεξιούς στηρίζεστε κτλ κτλ…λαϊκίστικη και μάλλον της μόδας θα την χαρακτήριζα την δήλωση αυτή,ούτε η στήριξη που παρείχε σε εγκληματίες στασιαστές του Δεκεμβρίου που έσπασαν παπάδες στο ξύλο και βεβήλωσαν την κακιά («φαρμακίδειο») μητρόπολη Αθηνών και όχι μόνο…Άντε μην πω και για τα πολιτικά παιχνίδια που έπαιξε και πως την πάτησε τελικά αφού έμεινε χωρίς στήριξη από κανένανΜε συγχωρείτε-ιδίως οι ιερείς που ξέρω ότι έρχεστε σε δύσκολη θέση- που μιλάω τόσο ωμά για τα πολιτικά αλλά έτσι είναι!!! Αν μου επιτρέπετε θα σας προέτρεπα να δείτε και την πολιτική και διπλωματική πλευρά των πραγμάτων και τότε θα καταλάβετε (ή θα παραδεχτείτε ) πολλάΥ.Γ. Καλά μην φοβάστε τόσο τους ομο δεν κολλάει,ούτε τα παιδιά σας αν δεν την έχουν την τάση…ούτε η Ευρώπη κινδυνεύει από τους ομοφυλόφιλους αλλά και ούτε από το ΙσλάμΕπίσης για βρείτε για ποιο λόγο και από ποιους δημιουργήθηκε η μαφία στην Κ.Ιταλία και θα καταλάβετε πολλά για την συμπεριφορά κάποιων ομοφυλόφιλων

 28. Ο/Η Owain Glyndwr λέει:

  >Κι αν ήμουνα αστυνομικός π. Παντελεήμονα μετά από τα αισχρά που δήλωσε τότε ο Προκαθήμενός μας (entschuldigung π.Παναγιώτη αλλά έτσι είναι επί της ουσίας) την ταραγμένη περίοδο του προηγούμενου έτους κι εγώ παρά τον σεβασμό που έχω για τον κλήρο (όπως και η πλειοψηφία των κακών δεξιών μπάτσων που δεν «πάει» ο Ιερώνυμος-εγώ δεν είμαι αστυνομικός για να μην παρεξηγούμαστε) θα τον γιουχάιζα όπως έκαναν κι αυτοί!

 29. Ο/Η Owain Glyndwr λέει:

  >Και για να μην χαριστώ και στους Ρώσσους τα ίδια και χειρότερα κάνουν κι αυτοί και σε πολλές περιπτώσεις γίνονται κομμάτι της ρωσσικής πολιτικής καθαρά και μια χαρά πιστεύω ο Ελπιδοφόρος έβαλε στην θέση του τον Ρώσσο της OCA (αυτό δεν δικαιολογεί και τις εισπηδήσεις του Φαναρίου βέβαια,ούτε την αμερικανολαγνεία του που λίγο έλειψε να μας κοστίσει ακριβά,ακούγονται πολλά πάντως για το πως τελικά τελευταία στιγμή Βαρθολομαίος και Αλέξιος δεν πιάστηκαν καλυμμαύχι με καλυμμαύχι και πόσο εξόργισε η στάση του αυτή τον Καραμανλή-και δεν είναι η πρώτη φορά που ο παναγιώτατος εξοργίζει την Ρηγίλλης…άντε μην πολιτικοποιήσω άλλο το θέμα αν και όλα αυτά συνδέονται)

 30. Ο/Η Owain Glyndwr λέει:

  >Γιατί εν τέλει και η ομοφυλοφιλία πολιτικό θέμα είναι (με την ευρεία έννοια του όρου)!Και η εκκλησία ας μάθει επιτέλους να βλέπει και το επιστημονικό του θέματος όπως έκανε με πολλές άλλες περιπτώσεις και τελικά έκανε τα δόγματα γαργάρα…δόγματα και αποφάσεις που πάρθηκαν από ανθρώπους που δεν είχαν ιδέα από την σύγχρονη επιστήμη αλλά επειδή πολλούς από αυτούς τους διέκρινε ευρύτητα πνεύματος πιστεύω πως σήμερα διαφορετικά θα εδογμάτιζανΚαι ας δείξει επιτέλους και κάποια διακριτικότητα η εκκλησία…Και ας δείξει επιτέλους και λίγη αγάπη,που είναι το σημαντικότερο όλων,γιατί ναι ναι ναι ναι από πολλούς Πατέρες πιστεύω ότι λείπει σε μεγάλο βαθμό και ότι μάλλον πωρωμένοι ήταν στον αντίστοιχο βαθμό και η πώρωση σκλήρυνε την ψυχή τους.Για παράδειγμα το Πάσχα έφριξα όταν άκουσα αναλύσεις τους για την ανάσταση του Λαζάρου από την σκληρότητα,την μη κατανόηση και την απανθρωπιά με την οποία αντιμετωπίζουν στα κείμενά τους την Μάρθα και την ΜαρίαΦυσικά δεν λέω να καταργήσουμε τα πάντα αλλά ορισμένα θέματα πρέπει να ξανασυζητηθούν!Ούτε λέω να προσχωρήσουμε στον παπισμό ή στον προτεσταντισμό,να μιλήσουμε ειλικρινώς λέω και υπό τα νέα δεδομέναΕ…αυτό θα ήταν χρησιμότερο από το να σπαταλάει η εκκλησία χρόνο για να βρει τραβηγμένες από τα μαλλιά δικαιολογίες για τον αδικαιολόγητο και αποτροπιαστικό φόνο της Υπατίας ή για άλλους φόνους και καταστροφές που έκαναν διάφοροι «άγιοι».Και πριν προλάβετε να με λιθοβολήσετε ως νεοπαγανιστή (τελείως ελεγχόμενοι από το New Age και με πολύ άσχημο σκοπό για την πατρίδα παρά τα όσα φαινομενικά λένε) να πω ότι τους απεχθάνομαι και ότι η πλειοψηφία των όσων υποστηρίζουν για τέτοια θέματα είναι πλαστά ή υπερβολικά ή διαστρεβλωμένα αλλά για παράδειγμα μερικές από τις ενέργειες του «πατέρα τις Ρωμηοσύνης» που λέει και ο Βαρθολομαίος με αφήνουν άφωνο και απλώς πείθω τον εαυτό μου ότι δεν θα είναι έτσι (αν και όντως κατασυκοφαντείται κι αυτός από τους νεοπαγανιστές)

 31. Ο/Η π.Παντελεημων λέει:

  >Αγαπητέ φίλε, είμαι ένας νέος στην ηλικία παπάς. Τονίζω το νέος και το παπάς. Δεν έζησα δικτατορία και μεταπολίτευση, δεξιά και αριστερά, περιόδους πολώσεων ή δόξας. Όπως όλοι σχεδόν οι 30 αρηδες από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου μόνο κούφιες ,υποσχέσεις, εθνικούς και κοινωνικούς ευτελισμούς,μειοδοσίες,προδοσίες , εκμετάλλεσυη του λαού όλων των αποχρώσεων, κοσμογονικές αλλαγές που πλήρωναν οι πατεράδες μας και σήμερα εμείς, έζησα. Για ρώτα κανέναν νέο , μη ιερέα , 30 χρονών. Θα σου τα πεί καλύτερα και με λεπτομέρειες στις οποίες δεν θέλω να επεκταθώ, γιατί θα παρεκκλίνω ακόμα και από την ευπρέπεια. Λοιπόν λυπάμαι που θα το πω γιατί δεν είναι υγιές αλλά είμαι απολιτίκ. Απολιτίκ εξ επιλογής και στάσεως. Για μένα οι πολιτικοί και η πολιτική δεν αξίζει περισσότερο από ένα άχυρο αφημένο σε νύχτα καταιγίδας. Στην εθνική μου ταυτότητα ναι είμαι το νόθο παιδί της ρωμανίας με την ελληνική κουλτούρα όπως κάθε νεοέλληνας και αγαπώ τον τόπο μου.Και όποιος θέλει να αποξύσει το βυζαντινό χρώμα από το μωσαϊκό που λέγεται Ελλάδα, μοιάζει με εκείνον που καταχώνει την χωρική γιαγιά του στο υπόγειο γιατί ντρέπεται τους εκλεκτικούς αριστοκράτες φίλους του. Αγαπώ τον ήλιο, τη θάλασσα , το χώμα την ιστορία του, τις παραδόσεις και τους ανθρώπους της. Δεν αγαπώ την Ελλάδα λογω κάποιου Καποδίστρια ή οποιοδήποτε ηγέτη που αύριο είναι κόνις και στάχτη αλλα γιατί γεννήθηκα εδώ, χωρίς εθνικές ή εθνιστικές εξάρσεις και κορώνες.Τέρμα αυτό.Όσο για το αν η εκκλησία πρέπει να αλλάξει κάποια πράγματα. Η Εκκλησία αγαπητε, προϋπάρχει του ανθρώπινου πολιτισμού, των ουμανιστικών ή ανθρωπιστικών μας θεωρήσεων,προϋπάρχει της πατρίδας και της έννοιας «πατρίδα», προϋπάρχει κάθε θεσμού,θέσφατου ή αυτονόητου. Η Εκκλησία δεν έχει ανάγκη να αναδιπλωθεί στα κοσμικά πρότυπα, ούτε να αναθεωρήσει τις διδασκαλίες της, ούτε την στάση της σε τίποτα (πάντα ως Παράδοση),ούτε να έρθει στα μέτρα καθενός. Η Εκκλησία είναι για να ανακαινίσει τον κόσμο. Όχι για να την «φρεσκομπογιατίσει»ο κόσμος στο χρώμα που θέλει. Ο άνθρωπος έχει ανάγκη την Εκκλησία και όχι το αντίστροφο. Ολοι αυτοί που θέλουν μια Εκκλησία «κάπως αλλιώς», πριν την υποβιβάσουν στα μέτρα ενός κοινού κοσμικού θεσμού, ας προσπαθήσουν πρώτα να την γνωρίσουν. Να την γνωρίσουν καλά και όπως είναι, όχι ψάχνοντας ίσως σε βίους και πολιτείες επισκόπων, αλλά μελετώντας την Εκκλησία,αδειάζοντας από κάθε προκατάληψη και προθεωρία, από το «εν αρχή» της ως τα έσχατα. Μετά ίσως θελήσουν να αλλάξουν εκείνοι.

 32. Ο/Η π.Παντελεημων λέει:

  >Όσον αφορά τα «ξύλινα κηρύγματα», αν και θα προτιμούσα να ήσουν πιο συγκεκριμένος, συμφωνώ πώς μόνο απωθητικά και αντορθόδοξα είναι. Ο κηρυγματισμός ήταν πάντα ξένος με το ορθόδοξο ήθος που εκφράζεται άριστα στο «σιωπή και πράξη».

 33. Ο/Η Theoprovlitos λέει:

  >@OwainΣτο θεμα της θεσης μας στα Εκκλησιαστικα υπο την δογματικη και την «γεωπολτικη» εννοια δεν θα διαφωνησουμε καθολου.Αλλα ομως πεφτεις και σε διαφορες αντιφασεις; Δηλαδη ενω θεωρεις πως ειναι απρεπεια να βαζει την διδασκαλια του Χριστου στα παπουτσια της αριστερας επειδη η εκκλησια δνε εχεις σχεση με την πολιτικη, απο την αλλη θιγεσαι ως «δεξιος». Ή ειναι κανεις εντελως υπεράνω ή τοτε ας αυτοπροσδιοριζεται ως χριστιανος με βασει τις πολιτικες του πεποιθησεις αλλα χωρις να διεκδικει την αποκελιστικη ταυτιση των πολιτικων του πεποιθησεων με την πίστη του.Προσωπικα ειμαι εντονα πολιτικοποιημενος αλλα καθολου κομματικοποιημενος. Για την ακριβεια, θεωρω πως η κομματικη ΔΗμοκρατια ειναι ψευδαισθηση δημοκρατιας αφου και το μαχαιρι και το πεπονι απλά από κομμα σε κομμα περναει αφ ετερου τα κομματα ανταγωνιζονται μεταξυ τους με όρους όπως π.χ. η κοκακολα αντγωνιζεται την Πέπσι.Αν ομως θα έπρεπε ντε και καλα να τοποθετησω την διδασκαλια του Χριστου σε καποιο ιδεολογικο χωρο, τοτε σιγουρα αυτη θα ηταν προς τα αριστερα αλλα οχι στα ακρα. Ο Χριστος δεν κυρηξε ουτε μισος στα αφεντικα, ουτε εκτελεσεις, καταστροφες και δημευσεις περιουσιων αλλα καυτηρίασε την καταδυναστευση των αδυνατων από τους ισχυρους, μιλησε για μαμωνα, μιλησε για θησαυρισμο επι της γης κλπ. Αν με το ζορι θα επρεπε να βαλω δηλαδη την Χριστιανικη διδασκαλια στο καλουπι αριστερα δεξια θα την τοποθετουσα μεταξυ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ. Αλλα προς Θεου, ειμαι μακραν αυτων διοτι οι ανθρωποι αυτοι ειναι αντιχριστοι, απατριδες, εκδικητικοί, υποκριτες, καιροσκόποι, βλασφημοι, αντιδημοκρατικοι, βιαιοι, ανελεημονες, απατεώνες και τσιρακια της Νεας Ταξης.

 34. Ο/Η Theoprovlitos λέει:

  >@ OwainΣχετικα με το θεμα της ομοφυλοφιλίας με σταναχωρεις διοτι νοιωθω σαν να εχασα το χρονο μου στις 2 η ωρα τη νυχτα.Σωστα παραλληλιζεις το κινημα των ομοφυλοφιλων με την Σικελικη Μαφια. Ομως ΚΑΜΜΙΑ σχεση τα κινητρα τους. Η ομοφυλοφιλικη μαφια προσπαθει να ΕΠΙΒΑΛΕΙ το βιτσιο της στην κοινωνια είτε σαν ΕΠΙΛΟΓΗ που δεν εχει τιποτα το μεμπτο (σαν να μπορω κι εγω αν επιθυμω να παω με την γιαγια μου και γιατι οχι αφου δεν πειραζουμε κανενα και εχουμε την αυτοδιαθεση των σωματων μας) ελιτε τάχα μου δηθε μου λογω «ανωτερας βιας» λόγω «φυσης» και «Επιστιμονικων» ερευνων.Δεν υπαρχει η ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ επιστημονικη αποδειξη που να λεει οτι η ομοφυλοφιλια οφειλεται σε γονιδιο. Και το γεγονος οτι καποιοι το χρισιμοποιουν ως επιχειρημα δειχνει ποσο επικινδυνοι για την κοινωνια ειναι.Μετα επισης, από τον καρπο γνωριζεται το δεντρο. Εδω τι εχουμε;a) Αλοιωση της πραγματικοτητας με δηθεν επιστημονικα δεδομεναβ) διαβρωση της κοινωνιαςγ) Βιαιη επιβολη ενος βιτσιου και διωγμο οσων διαφωνουνδ) Βλασημιες οπως οτι ο Χριστος ηταν ομοφυλοφιλος (θυμιζω και την gay φατνη στο Αμστερνταμ)ε) Βλασφημια για το μυστηριο του γαμου και βιαιη αλλοιωση της εννοιας του, λες και ο πρωκτος εγινε ξαφνικα οργανο αναπαραγωγηςστ) Ρατσιστικη Προωθηση εν ειδη μαφιας των ομοφυλοφιλων και των εραστων τους σε θεσεις κλειδια σε μειζονες τομεις της κοινωνιαςζ) Μισος προς τους αλλους ανθρωπους (ο ορος κακια αδελφη όπως και το αΧΧμητη γεροντοκορη ανατανακλουν μια πραγματικοτητα)η) Εμμεση προωθηση της ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑΣ ειτε ΑΜΕΣΑ μεσω ομοφυλοφιλικης πορνογραφιας ειτε ΕΜΕΣΑ με την διαπαιδαγωγιση των παιδιων στην εφηβια αλλα και μικροτερα πως οταν θα μεγαλωσουν μπορουν να γινουν ΑΝΕΤΑ ομοφυλοφιλοι (σαν να εχουν ας πουμε να διαλεξουν αν θα γινουν γιατροι η δικηγροι) και επομενως οταν ο κυριος με τις καραμελιτσες τους την πεσει να του κατσουν.θ) Μισανθρωποι και εγωκεντρικη αφου προωθουν με ΒΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ την υιοθεσία από ομοφυλοφιλους καταδικαζοντας παδια να μεγαλωνουν χωρις ΜΑΝΝΑ λες και ειναι σκυλια!Θες κι αλλα; Θα βρω;Αλλα επειδη πιστευω πως εχω να κανω και με πνευματικο ανθρωπο δεν σου προξενει εντυπωση πως οι γνωστοι ομοφυλοφιλοι στην Ελλαδα ειναι ο Ανθελληνας και άνθρωπος του Σορος Βαλλιανατος ή ο αλλος ο Χατζηστεφανου ο υβριστης, ή ο έκφυλος ο Ψινακης (ασχετως αν εχει χιουμορ) κλπ.Αλλα και στην Φινλανδια σου δεν σου κανει εντυπωση που ΟΙ ΙΔΙΟΙ που ειναι αιρετικοι οικουμενιστες, ΟΙ ΙΔΙΟΙ που εμπλεκονται με την μασωνια ειναι ΟΙ ΙΔΙΟΙ που προωθουν και την ομοφυλοφιλια στην Εκκλησια;Κα για να γινω ακομα πιο τρομακτικος εδω εχουμε να κανουμε με ΔΑΙΜΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΡΡΟΕΣ. Στον χωρο αυτο ΒΡΙΘΟΥΝ τα δαιμονια της πορνειας κλπ.Ετοιμαζει ενα αρθρο μια φιλη μου αμερικανα σχετικα με δυο Χριστιανους που εγκατελειψαν την πιστη για να κανουν ομοφυλοφιλικη ζωη. Ο ενας ειχε αυτο που λενε after death experience πεθανε και γυρισε στην ζωη και ειδε την Παναγια και μεταστραφηκε. Ο δευτερος πεθανε από AIDS και παρ ολη την προκαταληψη η φιλη μου τον φροντιζε στο κρεββατι του πονου μεχρι που πεθανε. Ευτυχως και οι δυο εζησαν το τελος της ζωης τους με εγκρατεια.Σου συνιστω να διαβασεις και το βιβλιο Τρελλο-Γιαννης που αναφερεται και στο θεμα.ΑΛΛΟ ραγμα η προκαταληψη για τον συναθρωπο επειδη ειναι π.χ. μαυρος, η Καλυμνιος, ή γερος, ή Νεοδημοκρατης ή Ομοφυλοφιλος και ΕΝΤΕΛΩΣ ΜΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΛΛΟ η ΕΠΙΒΟΛΗ -μεσω της αποδοχης – της ομοφυλοφιλιας στην κοινωνια.Και για να το πω πιο συγκεκριμενα η αναγνωριση των Σκοπιων ως κρατος Μακεδονια αχετως αν οι Αμερικανοι το κανουν για λογους τυπικους και συμφεροντων ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ σημαινει στον κοσμο την αποδηχη «Μακεδονικου» εθνους και «Μακεδονικης» ιστοριας. Εχουν επιστρατευσει οι Σκοπιανοι και κατι «επιστημονικες» μελετες για να στηριξουν το εγκλημα τους και τελικα μας επεβαλλαν το ψεμμα για αληθεια και παραχαραξαν την παγκοσμια ιστορια.ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ γινεται σημερα και με την ομοφυλοφιλια. Αφου εφτασαν στο σημειο να στηριζουν ΒΛΑΣΦΗΜΙΕΣ και να αλλοιωνουν τα μυστηρια και τα δογματα για να μπορουν να κανουν στην Μητροπολη Ελσινκιου ΑΛΛΑΞΟΚΩΛΙΕΣ και την αλλη μερα σειναμενοι κουναμενοι να κοινωνουν χωρις ενοχες και χωρις τυψεις και να διαφθειρουν την κοινωνια και την Εκκλησια.Εισαι νεος και πανω στις ορμες σου. Πρεπει να κανεις κατι ΤΩΡΑ και να απεμπλακεις από την προπαγμανδα που προωθειται από αυτα τα διεφθαρμενα κεντρα.Καλυτερα να υποφερεις ΤΩΡΑ ταυτιζομενος ακομα και με εναν συντηριτικο παπα με ξυλινη γλωσσα και να σωσεις την ψυζη σου δια του μαρτυριου παρα να την ΧΑΣΕΙΣ επειδη ακολουθησες αυτους που φαινομενικα σε βολευουν χαϊδευοντες αυτια.Οι αποφασεις ειναι επίπονες αλλα τα βλεπεις και μονος σου.Παντως εχω κατα νου και μια αναρτηση για το που καταντα ο ανθρωπος που μπλεκεται στα γραναζια της ομοφυλοφιλιας. Ειδα ας πουμε εχτες που κατηντησε ο Φωκας Ευαγγελινος που πλεον μιλα σαν την θεια μου την Βαρβαρα, ενω ΔΕΝ μιλουσε ετσι, ένα αλλο νεο παιδι απο το Super Idol που το παρελαβε εν συνεχεια ο Ευαγγελινος και το εκανε σαν τα μουτρα του (ηταν μια χαρα παιδι και τωρα μιλα σαν την θεια μου την Κουλα) αλλα και διαφορες διασημοτητες οπως ο τραγουδιστης των Erasure και ων Dead or Alive.Εκει να βλεπεις πως καταντα η εικονα του Θεου και η εικονα του Ανθρωπου.Γι αυτο σου φωναζω οσο μπορω. ΦΥΓΕ ΣΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΣ απο αυτα τα κυκλωματα. Ειναι σαν την μαυρη τρυπα που καταπινουν τα ΠΑΝΤΑ. Και δυστυχως η τρυπα αυτη ειναι και πολυ ΧΑΜΗΛΑ.

 35. Ο/Η 2mnka λέει:

  >@ Owain Glyndwr Φίλε μου (αν μου επιτρέπεις) Νομίζω πως κάνεις κάποια σύγχυση.Εγώ έχω το πάθος του καπνίσματος.Μετά από 35 χρόνια που καπνίζω, είναι πια τρόπος ζωής για μένα. Όμως, θα θεωρούσα τον εαυτό μου τουλάχιστον ανόητο, αν δεν καταλάβαινα πως είναι μια παρά φύσιν πράξη. Η απλή λογική λέει, πως το στόμα είναι για να τρώει και να μιλάει κι όχι για να ρουφάει καπνό.Οτιδήποτε παρά φύσιν, είναι διαστροφή, διαστροφή της φυσικής και φυσιολογικής λειτουργίας των οργάνων του σώματος.Η Εκκλησία είναι σαν τον γιατρό, που μου λέει κόφτο, είναι βλαβερό, είναι διαστροφικός εθισμός που σε σκοτώνει (αν και πολλές φορές ο γιατρός ο ίδιος μπορεί να είναι καπνιστής).Θα ήταν λογικό αν θύμωνα με τον γιατρό, επειδή μου λέει την αλήθεια;Η Εκκλησία δεν είναι δικαστήριο να εκδίδει καταδικαστικές αποφάσεις, «πήγαινε στην κόλαση επειδή εχεις βίτσια», δεν είναι στο χέρι της να στέλνει κόσμο στην κόλαση, αλλουνού αρμοδιότητα είναι αυτό. Απλά σε προειδοποιεί: αν δεν απαγκιστρωθείς απ΄τα πάθη σου (όχι μόνο την ομοφυλοφιλία), δεν είναι και πολύ πιθανό να δεις παράδεισο, και σου προσφέρει και τα φάρμακα και τη μέθοδο γι΄αυτό.Από κει και πέρα, το αν θα πας στο γιατρό κι αν θα ακολουθήσεις τις οδηγίες του, είναι θέμα ελεύθερης επιλογής.Ούτε ο παπάς, ούτε ο γιατρός επεμβαίνουν στην προσωπική σου ζωή, αν δεν τους δώσεις εσύ το δικαίωμα.Άλλοι έχουν άλλα πάθη: χαρτοπαιξία, μέθη, ναρκωτικά, λαιμαργία, απληστία…Πως μπορούν να απαιτήσουν, ο καθένας για το δικό του βίτσιο, να γίνουν αποδεκτά από την κοινωνία σαν φυσιολογικά;Βίτσια είναι κι ο καθένας που τά ‘χει, πρέπει να έχει και τη λεβεντιά και τη μαγκιά να παραδέχεται πως έχει βίτσια κι όχι να ζητάει απενοχοποίηση σαν τη στρουθοκάμηλο.Είναι σαν αυτόν που λέει «δεν είμαι εγώ ο τρελός, αλλά όλοι οι υπόλοιποι».

 36. Ο/Η Anonymous λέει:

  >ΦΙΛΕ ΘΕΟΠΡΟΒΛΗΤΕΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ 10.17 ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΙ ΕΠΑΥΞΑΝΩ.ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΡΟΧΕΙΡΗ ΕΡΕΥΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ ΟΤΙ ΣΕ 2-3 ΑΙΩΝΕΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΤΟ 3% ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ.[ΟΠΟΥ ΒΕΒΑΙΩΣ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ,ΩΣ ΘΕΟΠΡΟΒΛΗΤΟΣ ΚΑΙ ΛΑΟΠΡΟΒΛΗΤΟΣ].ΠΑΝΤΩΣ ΠΡΟΣΕΧΕ.ΧΤΥΠΩΝΤΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΥΛΙΚΑ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΑ,ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ ΣΤΟΝ »ΛΙΘΟ ΤΗΣ ΝΟΥΘΕΣΙΑΣ»[ΟΠΟΥ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΖΑΝ ΤΟΥΣ ΒΕΖΥΡΗΔΕΣ].ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΑΡΗΣ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΩΣ »ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΥΣ».ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΥΠΟΜΟΝΕΣ.ASLAN

 37. Ο/Η SkyWatcher λέει:

  >Theoprovlite το τελευταίο σου άρθρο είναι δυναμίτης.Ο Θεός να σου δίνει δύναμη και χρόνο να γράφεις πιο συχνά. Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω για πόσο καιρό ακόμα θα μπορείς – και θα μπορούμε – ή μάλλον θα μας επιτρέπουν να γράφουμε τέτοια άρθρα. Στις ΗΠΑ ήδη ετοιμάζεται να υπογραφεί από τον Ομπάμα ο Νόμος περί «Εγκλημάτων Μίσους» που «προστατεύει» τους ομοφυλόφιλους και στον οποίο ποινικοποιείται ακόμα και ο απλός ΛΟΓΟΣ που μπορεί να «προσβάλει» τους ομοφυλόφιλους. Στο δε νόμο δεν γίνεται σαφής αναφορά σε ποιες «προστατευόμενες» κατηγορίες αναφέρεται, αλλά μέσα στον ευρύ όρο «γενετήσιος προσανατολισμός» περικλείονται παιδόφιλοι, νεκρόφιλοι, κτηνοβάτες, επιδειξίες, ηδονοβλεψίες κλπ, σύμφωνα με την επίσημη καταγραφή του Αμερικάνικου Ψυχιατρικού Συλλόγου.Η Ευρώπη ετοιμάζεται και αυτή με ανάλογη ντιρεκτίβα.Το παιχνίδι χοντραίνει μάγκες.Έχουν να δουν τα ματάκια μας…

 38. Ο/Η Theoprovlitos λέει:

  >ASLANΛες να προσπαθησουν να με νουθετησουν με ηλεκτοροσοκ?SkywatcherΜα ηδη εχει ξεκινησει διωγμος στην ΦινλανδιαΣε καποιον εστειλαν στο σπιτι του τους μπατσους επί συκοφαντιαΚαποιος αλλος απειληθηκε οτι θα χασει την δουλειά τουΗ Μονη Βαλαμο που ειναι το τελευταιο προπυργιο Ορθοδοξιας απειληθηκε με μποϋκοταζΣτο facebook που εκανα σελιδα STOP THE ORTHODOX GAY CULT εγινε μελος μια κοπελιτσα και την πηρε ο πενυματικος της και την υποχρεωσε να διαγραφει από μελος.Ο ομοφυλοφιλος εκδοτης του προαναφερθενοτς «Ορθοδοξου» περιοδικου δηλωσε πως αν ζουσα στην Φιναλνδια θα μου ειχε κανει μυνηση αλλα την γλυτωσα επειδη ζω στην Ελλαδα.Μετα παιδια υπαρχουν και αλλοι τυποι μαρτυριου: π.χ. Να με περιθωριοποιούν επαγγελματικα ή κοινωνικα. Ας πουμε δεν τολμω (ουτε και θελω βεβαια) να πατησω το ποδι μου σε Ορθοδοξη Εκκλησια της Φινλανδιας. Η αν το κανω θα το κανω επιτηδες για να δημιουργησω με την παρουσια μου αναστατωση. Η γυναικα μου στενοχωριεται λιγο διοτι ξερει πως αν ποτε για Χ λογους θα επρεπε να ζησουμε εκει θα ειμασταν περιθωριοποιημενοι. Ολη η Συνοδος της Φινλανδιας εχει ασχοληθει με το προσωπο μου και ειμαι σε μαυρη λιστα. ΜΑΦΙΑ κανονικοτατη. Ενος αξιολογου ανθρωπου σην Φιναλνδια που κανει σπουδαιο μεταφραστικο εργο κοιταν να τον εξαντωσουν και η γυναικα του απο την στεναχωρια επαθε καρκινο. (καντε και καμμια ευχη για την Αννα).Αλλοι βεβαιως μυστικως επικοινωνουν μαζι μου χωρις να εκδηλωνονται. Απο που νομιζετε πως αντλω πληροφοριες; Μπορει να εχουν εισχωρησει φιδια στους κολπους της Εκκλησιας αλλα ομως και στην φωλια του φιδιου υπαρχουν ψυχες που κανουν τον αγωνα τους.Εδω εχουμε να κανουμε με ΜΑΧΗ ΠΝΕΥΑΜΤΙΚΗ ψυχοκτονα ομως.Επισης skywatcher αν εχεις καποιο αρθρο δικο σου για το θεμα του διωγμου που προετοιμαζεται εναντιον οσων δεν αποδεχονται την διαστροφη ως υγεια αν θες δημοσιευεσε τα links εδω.

 39. Ο/Η Μisha λέει:

  >Φίλε TheoprovlitosΤα όσα περιγράφεις μοιάζουν να βγαίνουν από ταινία επιστημονικής φαντασίας!Νομίζω πως αν τα πράγματα έχουν όπως τα παρουσιάζεις, ο διάολος είναι μέσα στους ναούς και κάνει κήρυγμα ,ενδεδυμένος ιερατικά άμφια και εκδίδοντας θεολογικά περιοδικά.Και οι εκκλησίες αυτές είναι σαν αυτή που περιγράφει στο όραμα του ο αγ.Ιωάννης της Κρονστάνδης:«Προχωρήσαμε περισσότερο και πήγαμε σε μια μεγάλη εκκλησία. Ήθελα να κάνω το σημείο του σταυρού, αλλά ο γέροντας με συμβούλευσε: «Δεν είναι ανάγκη να κάνεις το σταυρό σου, επειδή αυτό το μέρος είναι το βδέλυγμα της ερημώσεως. Η εκκλησία ήταν σκοτεινή και καταθλιπτική.Στην Αγία Τράπεζα ήταν ένα αστέρι και ένα Ευαγγέλιο με αστέρια. Κεριά καμωμένα από πίσσα καιγόντουσαν και έτριζαν σαν καυσόξυλο. Το δισκοπότηρο στεκόταν εκεί καλυμμένο με μια απαίσια βρωμιά. Υπήρχε κι ένα πρόσφορο με αστέρια.Ένας ιερέας στεκόταν μπροστά από την Αγία Τράπεζα με ένα πρόσωπο κατάμαυρο σαν πίσσα, και μια γυναίκα βρισκόταν κάτω από την Αγία Τράπεζα καλυμμένη με κόκκινα και με ένα αστέρι στα χείλη της και ούρλιαζε και γελούσε σε όλη την εκκλησία λέγοντας: «Είμαι ελεύθερη!». Σκέφτηκα: «Θεέ μου, πόσο τρομερό!».Οι άνθρωποι, σαν τρελοί, άρχισαν να τρέχουν γύρω από την Αγία Τράπεζα, φωνάζοντας, σφυρίζοντας και χειροκροτώντας. Μετά, άρχισαν να τραγουδούν άσεμνα τραγούδια. Ξαφνικά, ένας κεραυνός άστραψε, ένα φοβερό αστροπελέκι αντήχησε, η γη σείστηκε και η εκκλησία κατέρρευσε, στέλνοντας τη γυναίκα, τους ανθρώπους, τον παπά και τους υπόλοιπους στην άβυσσο. Σκέφτηκα: «Θεέ μου, πόσο τρομερό, σώσε μας!…».»Οσο μακρύτερα από δαύτους τόσο πιο κοντά στον Θεό,όπως είχε γράψει ο άγιος Μάρκος για τους λατινόφρονες:«Πέπεισμαι γαρ ακριβώς, ότι όσον αποδιΐσταμαι τούτου και των τοιούτων, εγγίζω τω Θεώ και πάσι τοις πιστοίς και αγίοις πατράσι και θεολόγοις της Εκκλησίας».

 40. Ο/Η taftotita λέει:

  >Που το βλέπετε το παράξενο;Όταν η εταιρία LusisTrast (πρώην LusiferTrast, μετονομασθείσα επί το «κοσμιώτερον») εκδίδει τα βιβλία του ΟΗΕ, και μεριμνά για την αίθουσα διαλογισμού στο κτήριο του…Όταν στους θρόνους της Εκκλησίας, αλλά και του παπισμού, κάθονται μασώνοι…Όταν η παγκόσμια ελίτ μαζεύεται στο δάσος να διασκεδάσει και κάνει (έστω αναπαραστάσεις) τελετές προς τον Μολώχ…Τα βίντεο από την Καμπέρα τα έχετε δει; Όπου όλοι οι «κλώνοι» συμπροσευχήθηκαν, η παπαδίνα διάβασε το ευαγγέλιο, και οι Μαορί έκαναν επικλήσεις και καθαρμούς με καπνό, μέσα στην εκκλησία, για να φύγουν τα «κακά πνεύματα»;Όταν βγαίνει «πατριάρχης» και σου λέει: «προσευχηθήκαμε καθένας στον… δικό του θεό»!!!Τι ψάχνουμε;Μη στάξει η ουρά του γαϊδάρου;Είμαστε στα χρόνια της Αποστασίας και μόνο ο φόβος μας εμποδίζει να το δούμε.(Και μετά λέει ο Πατήρ Παναγιώτης για τη Σαρία…Καλλίτερα η Σαρία, παρά οι εωσφοριστές. Τουλάχιστον η Σαρία προβλέπει και την ύπαρξη Γκιαούρηδων)

 41. Ο/Η 2mnka λέει:

  >taftotita = 2mnka

 42. Ο/Η Vater Panajiotis λέει:

  >Owain Glyndwr,πριν κρίνουμε έναν θεσμό ίσως υα ήταν καλό να τον γνωρίσουμε βαθύτερα. Μιλάω για εκκλησιαστική ιστορία και την εκκλησιολογία της Ορθόδοξης Εκκλησίας (ό,τι και αν εννοεί ο καθένας εδώ μέσα με αυτόν τον όρο)Η ομοφυλοφιλία είναι παρα φύσιν κατάσταση και οι Πατέρες της Εκκλησίας δεν νομοθέτησαν τυχαία εναντίον της-όχι από ηθικής πλευράς αλλά από οντολογικής. Καμία επιστημονική άποψη δεν έχει αξία αν δεν συμβάλλει στην υπερ-φύσιν πορεία του ανθρώπου-και όχι στην παρά-φύσιν.Τώρα, οι τσαμπουκάδες εναντίον του Βαρθολομαίου, μόνο ως αποτέλεσμα της νεανικής άγουρης ορμής γίνονται δεκτοί.Αν ακόμη ζεις στον «αστερισμό του φόνου της Υπατίας από τον κακό Κύριλλο» μάλλον διαβάζεις πονήματα αλλότρια και (φυσικά) νεοπαγανιστικά.

 43. Ο/Η Owain Glyndwr λέει:

  >Τσαμπουκάδες γιατί;που τους είδατε πάτερ;κριτική κάνω μόνο στα θέματα που ξέρω και που μπορώ να εκφέρω άποψη με κάποια επιφύλαξη πάντα.Αν τον συναντούσα θα τον τιμούσα σαν Πατριάρχη που είναι (και όταν πήγα στην Κωνσταντινούπολη του ασπάστηκα το χέρι και πήρα την ευλογία του).Αλλά στα θέματα που θέτω και ξέρω διαφωνώ μαζί του σε μεγάλο βαθμό και πραγματικά πιστεύω πως η πολιτική του και η τάση του να ανακατεύετε στα γεωπολιτικά είναι επικίνδυνη (ε τώρα μην μου πείτε για τον Άνθιμο και τον κάθε Άνθιμο,αυτοί δεν έχουν και καμία δύναμη).Και δεν ανακατεύετε μόνο στην γεωπολιτική αλλά στην κομματική…και στην eurovisionικήΗ επιφύλαξή μου είναι στο πόσον είναι παραφύσιν (μιας και ζείτε στην Γερμανία πατέρα Παναγιώτη θα μάθετε τι έγινε με τους ομοφυλόφιλους πιγκουϊνους,αλλά και προσφάτως με τα gay μπλε παπιά στην Αγγλία),τα μέχρι στιγμής δεδομένα οδηγούν στην αντίθετη άποψη (γονίδια ομοφυλοφιλίας στον άνθρωπο δεν γνωρίζω αν έχουν βρεθεί πάντως σε άλλα ζώα βρέθηκαν,και σίγουρα όχι ένα αλλά πολλά γονίδια διαμορφώνουν την σεξουαλικότητα).Μόνο που οι Πατέρες ξέχασαν να μας πουν πως αλλάζει αυτή η παραφύσιν οντολογία,φαίνεται ήταν πιο σημαντικό να βρίζουν την Μάρθα και την Μαρία,δυο καημένες γυναικούλες,λες και τότε το θέμα αυτό δεν υφίσταται…Δεν ζω σε κανένα αστερισμό,το ξεκαθάρισα ότι δεν τους συμπαθώ και τους θεωρώ επικίνδυνους και ψεύτες σε μεγάλο βαθμό,άλλο ήθελα να τονίσω,ότι η εκκλησία ας ασχοληθεί με πιο σοβαρά πράγματα και όπου έγιναν λάθη ας τα παραδεχτεί (γιατί σε κάποια από αυτά που λένε οι νεοπαγανιστές για εγκλήματα δικών μας δίκιο έχουν)Για την Υπατία και τον Κύριλλο δεν μπορώ να βγάλω άκρη,η πρώτη είναι σχεδόν μυθικό πρόσωπο,λίγα πράγματα γνωρίζουμε,κάποιοι μάλιστα την ταυτίζουν με την αγία Αικατερίνη (ο καθηγητής των αραβικών-κάνουμε γλωσσολογία,πολιτισμό,Ισλάμ,επιλογή από άλλο τμήμα,πολύ ενδιαφέρον μάθημα και εξαιρετικός καθηγητής,σουνίτης- θεωρεί βάσιμη την άποψη αυτή),για την οποία πάλι πολύ λίγα ξέρουμε (τόσο λίγα που η δυτικοί την έβγαλαν από αγία αλλά τελευταία την επανέφεραν πράγμα που το θεωρώ γελοίο και βλάσφημο).Πάντως πολλές εκκλησιαστικές «απολογίες» δεν σε με πείθουν ιδιαίτερα.Για τα πολιτικά,εγώ δεν ταυτίζω τον χριστιανισμό με καμία παράταξη ή κόμμα,άλλο το ένα άλλο το άλλο,φυσικά αν επιμένεις σε ακραία ψευτοφιλελεύθερη (τύπου Φιλ.Συμμαχίας) πολιτική ή κομμουνιστική δεν πιστεύω πως συμβιβάζονται αυτά με τον χριστιανισμό.Αλλά και προσβλητική και μειωτική ήταν η αποστροφή του Ιερώνυμου (τον οποίο σαν άνθρωπο συμπαθώ) και δεν ήταν η μόνη,ούτε η μόνη πράξη.Ως δεξιός έχω δεχτεί πολύ περισσότερο ρατσισμό και δυστυχώς τώρα που η aristera είναι της…μοδός το βλέπουμε και στην εκκλησίαΑν περνούσε νόμος όπως τον περιγράφεται ο πρώτος που θα διωκόταν θα ήμουν εγώ με τόσα που σούρνω σε άτομα τύπου Βαλλιανάτο,δεν συμφωνώ καθόλου με την συμπεριφορά τουςΑλλά ένα χαλινάρι στην γλώσσα ατόμων σαν τον ψυχοπαθή Μεντζελόπουλο (Πειραιώς) που υποκινεί μίσος με απρόβλεπτες συνέπειες δεν θα έπρεπε να μπει;Επίσης είναι απαράδεκτο ορισμένοι να κατηγοριοποιείτε την ομοφυλοφιλία μαζί με την κτηνοβασία κτλ.Ακόμα η σύνδεσή της με την παιδοφιλία είναι αυθαίρετη!!!τι σχέση έχει το ένα με το άλλο;;;

 44. Ο/Η Owain Glyndwr λέει:

  >Και άσχετο με το θέμα μας αλλά επειδή δεν βρήκα mail σας π.Παναγιώτη οι απόψεις σας για την εξέλιξη είναι λανθασμένες,αν θέλετε να μου στείλετε mail να τα πούμε,κι αυτή τη φορά μιλάω ως πιο ειδικός

 45. Ο/Η Theoprovlitos λέει:

  >OwainΜην αντλεις πληροφοριες απο χαλεκυμενα «επιστημονικα» δεδομενα. Τα ζωα αλλα και ο ανθρωπος που ζει στην αιχμαλωσια ΔΕΝ αναπτυσσουν φυσιολογικη συμπεριφορα. Επομενως δεν μπορυν να εκληφθουν ως παραδειγμα. Εξ αλλου στην δυση υπαροχυν και παιδια με συνδρομο dawn και αλλες ανιατες ασθενεις. Να θεωρησουμε λοιπον πως και τα μογγολακια ειναι ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ επειδη παρατηρουνται στην φυση? Ασχετως αν πρεπει να τυχουν την αμεριστη συμπαρασταση μας και την αγαπη μας. Φυσιολογικη κατασταση παντως ΔΕΝ ειναι. ¨οπως δυσιολογικη κατασταη δεν ειναι Ουτε ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ενω ειναι σαφεσατα φυσικο φαινομενο.Η ολη λοιπον επιχειρηαμτολογια που περιγραφιες για να δικαιολογησεις την ομοφυλοφιλια ως φυσιολογικη αποτελει ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ με σκοπο να διακιολογηση μια παρα φυση σεξουαλικη κατασταση.Ο Πειραιως ναναι καλα ο άνθρωπος που τα λεει διοτι τα ειδες τα χαιρια και το ποιον των ανθρωπων που υπερασπιζονται την ομοφτλοφιλια στην Φιναλνδια. ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΙ ΔΙΚΤΑΡΟΕΣ ειναι.Μιοσς υποκινμουν ΟΙ ΙΔΙΟΙ οι ομοφυλοφιλοι με την συμπεριφορα τους. Δηλαδη μετα τα τελευταια γεγονοτα που αντανακλουν ακομα και στο αν θα εκελγει μις Αμερικη απο το κατα ποσο αποδεχεται τον γαμο των ομοφυλοφιλων ή οχι ειλικρινα με ομοφυλοφιλο ΔΕΝ προκειται να συνεργαστω εκτος αν τον γνωριζω ΠΟΛΥ καλα, διοτι ειναι σαν να βαζεις φιδι στο σπιτι σου.Για τον ομοφυλοφιλο ΤΑ ΠΑΝΤΑ αρχιοζυν και τελειωνουν γυρο από το βιτσιο του. Ποιον να παρουμε, τον Βαλλαινατο, τον Χαρη Ρωμα, τον Ψινακη; Μεχρι και ο πολυς Χατζιδακης εναν Φλωρινιωτη τον προεβαλλε.Οι Ανθωποι αυτοι ειναι ΚΑΚΟΙ, επιθετικοι σαν αντρες αλλα σκληροι και εκδικητικοι σαν γυναικες. Εκφυλοι οσο δεν παιρνει (διαβασε στατιστικες για τον αρθιμο συντροφων που αλλαζει ο μεσος ομοφυλοφιλος).Αργα η γρηγορα ο ομοφυλοφιλος ΠΑΡΑΔΙΝΕΤΑΙ στο παθος του και αγεται και φερεται απο αυτο.Οσον αφορα την παιδεραστια και την ομοφυλοφιλι μα ΦΥΣΙΚΑ και ειναι αλληλενδετες. Θυμιζω τον οργανωμενο ομοφυλοφιλικο σεξοτουρισμο στις Φιλιππινες. Επίσης η ομοφυλοφιλικη πορνογραφια ΒΡΙΘΕΙ αν δεν εχει και κυριο θεμα το σεξ με ανηλικα αγορια. Θυμιζω δε ξανα τα Δουνεϊκα στην Ηλεαι που το 1980 ενας-δυο ομοφιλοφιλοι ηταν αρκετοι για να μυησουν στην ομοφυλοφιλία ΟΛΑ τα αγορια του χωριου.Η δε πιο υπουλη παιδεραστια ειναι αυτη που γινεται με το μαλακο, δηλαδη αυτη που περναει με την αποδοχη της ομοφυλοφιλιας ως φυσιολογικης καθως και του γαμου των ομοφυλοφιλων. Διοτι περνα στα μικρα παιδια και τους εφηβους οτι η σεξουαλικοτητα ειναι θεμα ΕΠΙΛΟΓΗΣ και οτι εχουν περισσοτερες απο μια «φυσιολογικες» επιλογες, και οτι μπορουν ΕΛΕΥΘΕΡΑ να πειραματισοτυν για αναζητηση εμπειριων ειτε μεταξυ τους στην εφηβια (Βλεπε παιδεραστικο ντουετο ΑΝΗΛΙΚΩΝ Tatu το οποιο χρησιμοποιουσε δυο ανηλικα κοριτσια για να πλασαρει στην νεολαια τον λεσβιασμο και μην μου πεις πως οχι) ειτε αν καποιος θειος τους την πεσει για να τα μυησει στην ομοφυλοφιλια.Το Gay κινημα ειναι ΚΕΚΑΛΥΜΜΕΝΗ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑ που σκοπο εχει να μυησει στην ομοφυλοφιλία τους ανηλικους και τις ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΓΕΝΝΕΕΣ οπως γινοταν στα ΣΟΔΟΜΑ και τα ΓΟΜΟΡΡΑ.Στο ξαναλεω για τελευταια φορα ΞΕΚΟΨΕ από τα κυκλωματα αυτα και φτειαξε την ζωη σου ΟΣΟ ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙΡΟ. Θα χασεις και την ψυχη σου.ΕΧΩ ΔΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ, όπως στο εχω ξαναπει- εκεινο το παιδι που ειχα σαν υιοθετησιε και ο οποιος οσο ηταν στην Ελλαδα καπως συκρατιοταν λογω πνευματικης ζωης. Μολις φυρισε στην Φιναλνδια τον κανανε το ΣΥΝΑΦΙ αρσενοπούτανο και τον τρελλανανε στης εκκλησιαστικες ΑΛΛΑΞΟΚΩΛΙΕΣ. Τωρα ανηκει στην αιρετικη ομαδα των ομοφυλοφιλων οικουμενιστων και πλεον πήγε και με τα ΔΥΟ ποδια στο ΔΙΑΟΛΟ. Διαβασε και το βιβλιο Τρελλογιαννης σε εκπλιαπρω.ΦΕΥΓΟΥ ΚΑΙ ΣΩΖΟΥΟ ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΟΣ ΚΑΙ ΨΕΥΤΗΣΝΗΝ ΑΝΑΜΑΣΑΣ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑΣΔεν το βλεπεις πως όλο αυτο το περιβαλλον ειναι ΣΑΤΑΝΙΚΟ και δεν εχει να κανει με σεξουαλικο ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ. ΜΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ.ΦΥΓΕ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙΡΟΣ.ΒΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΘΥ ΠΗΓΑΔΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ.Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΕ ΚΑΛΕΙ.Αλλα ΟΧΙ οπως θελεις εσυ, αλλα οπως σε θελει ΕΚΕΙΝΟΣ να ΓΙΝΕΙΣ.ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΤΟΥΝΕΛ. Βγες και μην ασχολεισαι πλεον από τα χαλκευμενα ψεμματα και επιχειρηματολογια της gay μαφιας.Διοτι να στο πω κι αλλιως, ΚΑΘΕ ΑΜΑΡΤΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΘΑ ΖΗΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΨΥΧΗ ΠΟΥ ΠΑΡΑΣΥΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΧΑΝΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΝΩ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΡΟΜΟ.Ο ΘΕΟΣ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΚΕΦΑΛΙ, διοτι διεφθειρες ευατον και παρεσυρες και τον αλλον.ΜΕ ΚΑΘΕ αντρα που πας ο θεος θα σου ζητησει το λογο ΚΑΙ γι εκεινον. Με καθε εραστη που θα εχεις θα δωσεις λογο ΚΑΙ για την δικη του ψυχη. Το… ο ανηρ που μοι εδωκες αυτος με εξηπατησε, ή το ο οφις με εξηπατησε ΔΕΝ ισχυει.Όπως οποιος αποδεχεται τις οικομενιστικες και μασωνικες προσευχες και τα ομοφυλοφιλικα συλλειτουργα και αποδεχεται να ανηκει ΕΝΕΡΓΑ σε μια τετοια εκκλησια ΒΔΕΛΥΓΜΑ στα ματια του Θεου και προδρομο του Αντιχριστου , με ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ και εσυ αποδεχομενος τους GAY ΨΕΥΤΟΜΕΣΙΕΣ γινεσαι συνενοχος και ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΚΑΕΘ ΨΥΧΗ ΠΑΙΔΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΘΕΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ.Η GAY ΜΑΦΙΑ λειτουργει σαν ΙΕΡΑΤΕΙΟ. Εξ αλλου τυχαιο ειναι που τον Βαλλαινατο τον στηριζει Ο SOROS?ΣΥΝΕΛΘΕ πες ενα στωμεν καλως, ΦΕΥΓΟΥ ΚΑΙ ΣΩΖΟΥ. ΠΩΣ αλλοιως νασ το πω? Ξεκοψε απο εκεινο το blog ΤΩΡΑ αν σε σκανδαλιζει.ΜΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΙΣ ΗΘΙΚΑ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ.ΜΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΟΥ.ΜΗΝ ΧΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΟΥ.Βρες εναν πνευμνατικο να σε βοηθησει να αποκοπεις και να ΑΝΑΚΛΥΨΕΙΣ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΣΟΥ και οχι αυτο που λογισμοι και πειρασμοι ή μια τραυματικη ψυχολογια σ εεχουν κανει να ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ πως εισαι.Τ’ ακους;

 46. Ο/Η Owain Glyndwr λέει:

  >Κατ’αρχάς δεν έχω σχέση με κανένα κύκλωμα,γνωρίζω προσωπικά ομοφυλόφιλους μετρημένους στα χέρια του ενός χεριού κι αυτό τυχαία από τις καλλιτεχνικές δραστηριότητες,ούτε καν έχω πάει με άντρα (αν έκανα σεξ θα έκανα τόσες δραστηριότητες…;) και όχι επειδή δεν μπορώ…Αλλά η έλλειψη του σεξ ίσως είναι το μικρότερο πρόβλημα,αλλά η έλλειψη χαδιού και συντρόφου είναι πολύ μεγάλο (έχω ένα φίλο καθολικό από νησί-οι καθολικοί είναι πολύ αυστηροί με αυτά και σε πολλά τους θαυμάζω,όπως για το θάρρος να πουν ότι σε πολλά έχουμε δίκιο,δεν μ’αρέσει το νομικίστικο πνεύμα και σύστημά τους βέβαια-,πολύ ευσεβής-ως καθολικός βέβαια,όχι ακραίος,στα δογματικά θα συμφωνήσει με εμάς αρκεί να μην θίξεις τον Άγιο Πατέρα της Ρώμης,τότε γίνεται Τούρκος-,είναι μεγαλύτερος από εμένα και σεξ δεν κάνει πριν τον γάμο,έχει βέβαια κοπέλα και τα άλλα που ανέφερα δεν του λείπουν).Σε ποιον αρέσει να αισθάνεται σαν γεροντοκόρη;Έπειτα, gay μαφία υπάρχει,και αυτά που περιγράφεις αληθινά είναι,αλλά όχι τα μόνο ούτε μόνο έτσι,τα ίδια κάνουν και οι ετεροφυλόφιλοι και παιδεραστίες και Φιλιππίννες και όλα αυτά τα βδελυρά.Και κακιές αδερφές υπάρχουν και με ενοχλούν πολύ αλλά όμως δεν είναι όλοι οι ομοφυλόφιλοι έτσι υπάρχουν και λαμπρές προσωπικότητες,σε όλα τα επαγγέλματα και σε όλα τα αξιώματα και σε όλες τις εποχές,μην τα ισοπεδώνουμε όλα.Όσο για την επιστημονική έρευνα είναι αλήθεια ότι πάντα το αποτέλεσμα επηρεάζεται από την συμπάθεια του ερευνητή (το παρατήρησα έντονα στους ιστορικούς αυτό όπου έχω δει να βγάζουν τους Βίκινγκς αγίους και πως απλά παρεξηγήθηκαν),αλλά εγώ δεν μιλάω μόνο για ζώα σε αιχμαλωσία ούτε μόνο για απλές σεξουαλικές παρορμήσεις,επίσης δεν έχω δει ποτέ κάποιον να γίνεται ετεροφυλόφιλος,ούτε καν με ηλεκτροσόκ,μάλλον ψυχοπαθής ή ασεξουαλικός έγινε.Και μετά οι ομοφυλόφιλοι τι να κάνουν;να γίνουν καλόγεροι υποχρεωτικά-αν δεν νιώθεις την κλίση δεν θα αποτύχεις;- ή να κάνουν ψεύτικο γάμο-αυτό δεν είναι και βλασφημία-;Δεν τα λέω ως θέσφατα όλα αυτά,εγώ απλά ρωτάωΌσο για το μπλογκ,εγώ εκεί κυρίως πολιτικά και ιστορικά γράφω,άντε και κανένα αστείο,δεν το διαχειρίζομαι και σκοπό έχει να δείξει πως οι ομοφυλόφιλοι δεν είναι όλοι ούτε στη μαφία,ούτε οι γελοίες καρικατούρες των μεσημεριανών.Είσαι σίγουρα υπερβολικός.Ο Μεντζελόπουλος να πάει καλύτερα σε κανέναν ψυχίατρο,όπως λένε και οι πιστοί των ενοριών που υπηρέτησε ή όπως μαρτυρά το γυαλισμένο του μάτι.Καλό το θάρρος αλλά να έχει και καλό σκοπό,δεν κάνει κάτι διαφορετικό από αυτούς τους ομοφυλόφιλους που κατηγορείς.Όσο για την ψυχολογία τι να πω;μάλλον το πως νιώθω στην βιβλιοθήκη ανάμεσα σε τόσο νέο και ωραίο κόσμο το λέει περισσότερο.Αλλά εγώ αυτά μάλλον επιμένω να τα αγνοώΟ πνευματικός είναι πολύ καλή συμβουλή…πως τον είπαμε τον Φιλανδό τον πρωτοπρεσβύτερο;(ναι αστειεύομαι…)Πάντως μην συγχίζεσαι είσαι και σε κρίσιμη ηλικία!Τ’ακούω όλα όσα λεςΥ.Γ. Ο Χατζηδάκις είναι ο καλύτερος Έλληνας συνθέτης,όπως και ο Καβάφης ο καλύτερος Έλληνας ποιητής και ο μόνος γνωστός στο εξωτερικό (λες η gay μαφία να τον προώθησε…;) τώρα η σεξουαλικότητά τους δεν με ενδιαφέρει,αρκεί να μην είναι σαν τον Λαζόπουλο που εκβίαζε straight φίλο μου να του κάτσει για να του γυρίσει μια ταινία (φυσικά δεν του έκατσε)…αλλά πόσες και πόσες στάρλετ δεν έγιναν σταρ ή πόσες γυναίκες δεν προωθήθηκαν επειδή έκατσαν σε άντρες μετά από εκβιασμό;τότε είναι καλά;αυτό δεν συμβαίνει καθημερινά ή μήπως και γι’αυτό φταίνε οι gay;μήπως δεν υπάρχει και τοπικιστική προώθηση;ο Κρητικός τον Κρητικό κι ο Κύπριος τον Κύπριο και ο Βλάχος τον Βλάχο κ.ο.κ. Για μένα τίποτα από τα παραπάνω δεν είναι σωστό και δεν τα δικαιολογώ επειδή τα κάνουν πολλοί,αλλά θέλω να δείξω ότι δεν είναι ένα πρόβλημα από τους gay ή μόνο στους gay (χαζός όρος)Και η Cosa nostra με την Camora έγιναν όταν οι Β.Ιταλοί απέκλεισαν τους Νότιους και τους εξανάγκασαν να γίνουν εγκληματίες,δεν ήταν σωστό αυτό που έγινε αλλά ποιος φταίει;και οι δύο!και κυρίως οι βόρειοι και ακόμα περισσότερο που πολλοί μαφιόζοι ήταν Έλληνόφωνοι που έφαγαν το κράξιμο τόσο των βόρειων όσο και των νότιων «αδελφών» τους…αυτό λέει πολλά

 47. Ο/Η Μάρκο Τ λέει:

  >Θεοπρόβλητε, αυτά όλα είναι συγκλονιστικά. Τα περί συνομωσίας κατά του Οικουμενικού Πατριαρχείου είναι μυθεύματα. Το έχω γράψει επανειλημμένα, το Πατριαρχείο είναι για τις δημόσιες σχέσεις και το βασικό του μέλημα, αν όχι δόγμα, είναι να μείνει στο Φανάρι. Γι΄αυτό και η εμμονή με μία συγκεκριμένη, τραβηγμένη από τα μαλλιά ερμηνεία του 28ου Κανόνα της Χαλκηδόνος, ενός απλού διοικητικού Κανόνα, ο οποίος έχει γίνει το «Ομοούσιον» του 20ού αιώνα. Γι΄αυτό και η επιμονή με την Οικολογία και μόνο, επειδή είναι πολιτικώς ορθό και επειδή έτσι εξυπηρετούνται οι δημόσιες σχέσεις.Αυτή τη στιγμή η λύση για τη Φινλανδία είναι η εξής (θα το πω και ας χυμήξουν πολλοί πάνω μου να με φάνε): Να ιδρύσει το Πατριαρχείο Μόσχας, ακόμα και χωρίς έγκριση της Αυτόνομης δήθεν Ορθόδοξης Εκκλησίας της Φινλαδίας, METOXIA ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ, με σωστούς ιερείς και, ει δυνατό, να αναβαθμίσει την αντιπροσωπια του στο Ελσίνκι χειροτονώντας εκεί φινλαδο επίσκοπο με Ορθόδοξο φρόνημα και ενάρετο. Προσωπικα, όποτε πάω στη Φινλαδία δεν πρόκειται ούτε να εκκλησιαστώ σε ναό που ανήκει στην «Ορθόδοξη» Εκκλησία εκεί. Δεν είναι καλύτεροι από ουνίτες, τελεία και παύλα.Ξέρεις όμως κάτι; Να αναρωτηθούν αυτοί του Φαναρίου αν ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Και αν είναι στο κάτω κάτω θέλημα του Θεού να παραμένουν εκεί που είναι κάνοντας εκπτώσεις στα πάντα.

 48. Ο/Η Μάρκο Τ λέει:

  >Φίλε Owain πώς οι Πατέρες βρίζουν τη Μάρθα και τη Μαρία τη στιγμή που τιμώνται ως αγίες από την Εκκλησία; Και αυτό που λες, ότι οι Πατέρες δεν είχαν αγάπη, διάβασε κείμενα πατερικά και θα δεις ότι δεν είναι αλήθεια. Πάρε για παράδειγμα ένα κείμενο του Χρυσοστόμου, όποιο θες (υπάρχουν μεταφρασμένα και σε χαμηλή τιμή), πάρε το Περί Προσευχής του αγίου Γρηγορίου Νύσσης, πάρε κανένα Γεροντικό που είναι απλούστερο, και θα το διαπιστώσεις αυτό. Δεν γίνεται χριστιανισμός χωρίς αγάπη, ούτε τα ορθά δόγματα σώζουν χωρίς αγάπη, δεν είναι διανοητική κατάσταση η πίστη και πίστη χωρίς αγάπη είναι ιδεολογία, είναι το τέλος της πίστης. Τα περί τάυτισης Υπατίας και αγίας Αικατερίνης δεν στέκουν ιστορικά, είχε προταθεί αυτό από έναν λόγιο από την Καππαδοκία, Μυρσιλίδη (δες και τη Μεγάλη Ελληνική Εγκυκλοπαίδεια) και ξέρεις, όλες οι τραβηγμένες από τα μαλλιά υποθέσεις είναι γοητευτικές και πιασάρικες. Εχω ασχοληθεί λίγο με την αγιολογία και μπορώ να σε διαβεβαιώσω γι’ αυτό που λέω.Αυτά που σου λέει ο Θεοπρόβλητος είναι σωστά και πρόσεξέ τα. Αν είσαι Θεσσαλονίκη και «ψάχνεσαι» κάπως με την Εκκλησία (καταλαβαίνω ότι ψάχνεσαι και καλά κάνεις), υπάρχουν καλοί πνευματικοί, με διάκριση, ρώτα και μάθε. Εχω υπόψη μου κάποιον, αν ενδιαφέρεσαι, το mail μου είναι στο μπλογκ μου.

 49. Ο/Η Theoprovlitos λέει:

  >MarkoΘα εκπλαγeiς αν σου πω οτι τουλαχιστον δυο σημαντικα στελεχη τουλαχιστον δυο ελληνοφωνων εκκλησιων εισηγουνται την μαζικη προσxωρηση στο Πατριαρχειο Μοσχας;Επειδη μαλιστα ερωτηθηκα κατεθεσα και καποιες λυσεις για την επιλυση του προβληματος.Για να γινει παντως αυτο περιμενουν στην Φινλανδια την συγκαταθεση καποιων πνευματικων.Ας κανει το Φαναρι εκτακτη Συνοδο να δουν πως θα επιλυσουν το προβλημα. Παντως ΟΛΟΙ εντος και εκτος Ελλαδος εχουν το βλεμμα στραμμενο στην Μοσχα.

 50. Ο/Η Theoprovlitos λέει:

  >OwainΟ Χατζηδακης, ο Καβαφης, ακομα και ο Γιωργος Μαρινος ελαμψαν γι αυτο που ηταν και ΠΑΡΕΜΠΙΜΤΟΝΤΩΣ ήταν ομοφυλοφιλοι. δεν εγιναν διασημοι λογω της ομοφυλοφιλιας τους.Τουναντιον σημερα ο Βαλλιανατος, ο Ψινακης, κλπ. ΜΟΝΟ ως πουστηδες ειναι γνωστοι και διασημοι. ΠΟΥΛΑΝΕ και βιοποριζονται από την ομοφυλοφιλια τους.Οσον αφορα της «ανταλλαγματα» για ενα ρολο ή μια θεση λυπαμαι αλλα ΔΕΝ ειναι το ιδιο με το αδελφατο. Δηλαδη οι ετεροφυλοφιλοι αντε να εκεμταλευτουν σεξουαλικα μια κοπελα για καποιο διαστημα για να την προωθησουν. Η να το πω και αντιθετα η φιλοδοξια της καθε ανεγκεφαλης την μετατρεπει σε πορνη σε ειδος για να παει μπορστα.Αντιθετως, ΔΕΝ ειναι το ιδιο πραγμα για ενα νεο παιδι να χασει τον αντρισμο του από μια παρεα διεστραμενων. Δεν μιλαμε απλά να γινει ζιγκολο μιας πλουσιας κυριας αλλα να χασει τον ΑΝΤΡΙΣΜΟ του για να παει μπροστα. Εδω μιλαμε για σεξουαλικη διαστροφη και επομενως δεν ειναι το ιδιο με το αν τουκατσε καποια σε καποιον για να παρει μια θεση.Επισης ο ετεροφυλοφιλος που εκμεταλευεται καποιαν ΔΕΝ σχηματιζει τριγυρω του μαφια. Απλα εκμεταλευεται ποτε την μια ποτε την αλλη. Τουναντιον οι ομοφυλοφιλοι εχουν τριγυρω τους και πλαισωνονται από κουστωδια ή μαλλον πουστωδία και δυσωδία. Αποτελουν αντρο διαφθορας.Βλεπε την Σεριγο που ολο το νησι γνωριζει οτι σε καποιες περιοχες που εχουν αγορασει καποιοι επωνυμοι καλλιτεχνες βιλλες-εξοχικα (Λαζοπουλος, Χαρης Ρωμας κλπ) το μερος το λενε ειρωνικα αδελφατο διοτι μονιμως αδελφαρες κυκλοφορουν τριγυρω. Το καλοκαιρι ημουν στην Σεριφο και τσουπ! να σου και ο Ρωμας με δυο τεκνα. Ο Ρωμας ειναι ο δειστραμενος εκεινος κυριος που με το «Καφε της Χαρας» διδαξε τα παιδακια που το εβλεπαν πως ο μπαμπας τους μπορει να χωρισει ή να χωρισε την μητερα τους επειδη είναι αδελφη και πηδιεται με αλλον άντρα. Καταλαβες γιατι μιλω για ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ρολο των ομοφυλοφιλων προς τα ΠΑΙΔΙΑ; Και για αρρωσρτεια? ΚΑΜΜΙΑ σχεση με τον Καβαφη ο οποιος βιωνε ταπεινα το παθος του. Οι κυριοι αυτοι δεν ειναι καταδικαστεοι επειδη ειναι ομοφυλοφιλοι αλλα επειδη δεν εχουν ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ.Με ηλεκτροσοκ δεν θεραπευεται οντως η ομοφυλοφιλια ιδιαιτερα αν ο πασψν εχει εισχωρησει σε ενα βαθυ πηγαδι που τον τραβα διαρκως προς τα κατω. Σε μερικες περιπτωσεις εινμαι και θεμα εξορκισμου. Σε αλλες ισχυει το εξις δευτερη φυσις. Το θεμα ειναι να μην ΦΤΑΣΕΙ κανεις μεχρις εκει.Στις περιπτωσεις δε που οντως ειναι αναποφευκτη μια εντονη ομοφυλοφιλικη ταση και φυσικα ουτε η εγκρατεια, διοτι καιη εγκρατεια ειναι ανωθεν χαρισμα ε τοτε, ΔΕΝ παιρνουμε το κεφαλι κανενος. Αλλα προς Θεου, γιατι θα πρεπει να περιφερει και να επιδεικνυει ΔΗΜΟΣΙΩΣ ο καθε ομοφυλοφιλος την σεξουαλικοτητα του, εξευτελιζοντας την στην συναφεια του κοσμου που ελεγε και ο ΚΑΒΑΦΗΣ. Ας ακουσουν τουλαχιστον την συμβουλη του. Ας ζησουν τις οποιες εμπειριες τους ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ οπως τις εζησε ο Τσαρουχης, ο Χατζηδακης, ο Μαρινος, ακομα και ο Φλωρινιωτης.Εδω με δαυτους σημερα εχουμε πλεον ΕΚΦΥΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΓΕΝΟΥΣ. Και ΔΕΝ ειναι θεμα DNA. Το DNA ΟΥΤΕ LIBIDO διαμορφωνει ΟΥΤΕ κοινωνικες συμπεριφορες.Φυσικα και ΔΕΝ ειναι ολοιοιομοφυλοφιλοι οωπς περιγραφεις. Αλλα εμεις ΔΕΝ ασχολουμαστε με αυτους αλλα με αυτους που εξευτελιζουν το ανθρωπινο γενος με τις συμπεριφορες τους.Αλλα επειδη η ανθρωποτητα εκφυλιζεται σταδικα ετσι και αλλιως πολυ φοβαμαι πως οι περισσοτεροι ομοφυλοφιλοι σημερα, μαλλον προς Βαλλιανατο μερια εχουν στραμενα τα κεφαλια παρα προς Χατζηδακη.

 51. Ο/Η Owain Glyndwr λέει:

  >Μαρκο Τ,δεν λέω πως οι Πατέρες δεν είχαν αγάπη αλλά ότι ορισμένες φορές υπερέβαλαν και παρασύρθηκαν,άλλωστε κανένας δεν έχει αλάθητο (εκτός από τον Άγιο Πατέρα της Ρώμης…).Για την Μάρθα και τη Μαρία αναφέρομαι στις αναλύσεις σχετικά με την στάση τους όταν πέθανε ο ΛάζαροςTheoprovlite,δεν διαφωνώ αλλά αντίστοιχες μαφίες εκμετάλλευσης υπάρχουν σαφώς και στους ετεροφυλόφιλους

 52. Ο/Η Owain Glyndwr λέει:

  >Επίσης Μάρκο και εμένα μου φαίνεται πολύ τραβηγμένη η ταύτιση,αλλά έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά.Θα ήταν ωραίο να ξέραμε περισσότερα για τους πρώτους αγίους,πέραν από μύθους περί δράκων ή για βρέφη που νήστευαν Τετάρτη και Παρασκευή

 53. Ο/Η Μάρκο Τ λέει:

  >Owain γενικολογείς: Πες μου για ποιόν Πατερα της Εκκλησίας λες που έγραψε σχετικά με την ανάσταση του Λαζάρου. Θεοπρόβλητε, δεν είμαι φιλορώσος, αλλά η Ορθοδοξία για εμένα είναι πίστη, είναι ζωή, δεν είναι έθνος. Αν η Εκκλησία της Φινλαδίςς (η πραγματική, όχι οι λυκοποιμένες-επιβήτορές της) είναι εμπερίστατη, θα πρέπει ο Κύριλλος να επέμβει, εφ΄όσον ο Βαρθολομαίος την έχει εγκαταλείψει στην τύχη της. Λέω για τον Κύριλλο επειδή έχει μετόχι στο Ελσίνκι και επειδή η Εκκλησία της Φινλαδίας υπαγόταν σε αυτόν.Ομως δεν εκπλήσσομαι: Η Εκκλησία της Φινλαδίας είχε προσλάβει από τον Μεσοπόλεμο στοιχεία της «παράδοσης» της Ζώσας Εκκλησίας, του κατασκευάσματος των Μπολσεβίκων που αναγνώρισε τότε ο Μελέτιος Μεταξάκης, καλώντας τον άγιο Τύχωνα σε παραίτηση. Άθλια συμπεριφορά. Ελπίζω να μην ακολουθήσει τώρα τα βήματά της η Εσθονία, αλλά το φοβούμαι, γιατί το πνεύμα του Στεφάνου είναι αρκετά νεωτεριστικό, τον θυμάμαι και από το Παρίσι.Φυσικά, το Οικουμενικό Πατριαρχείο πλήρωσε ακριβά τη χαιρεκακία του για την εξουθένωση της Ρωσικής Εκκλησίας από τους Κομμουνιστές. Λέω την πλήρωσε γιατί είχε το 1923 στην Κωνσταντινούπολη 150.000 ποίμνιο και τώρα έχει 5.000-6.000, από τους οποίους η συντριπτική πλειονότητα Αραβορθόδοξοι. Οσο για το ποίμνιο της Αμερικής, εκεί τα πράγματα είναι ρευστά και η συνένωση όλων των Ορθοδόξων σε μία αυτοκέφαλη Εκκλησία είναι θέμα λίγων δεκαετιών πλέον. Ο μητροπολίτης Ιωνάς της OCA είναι κληρικός με κύρος, είχε ήδη φήμη ως καλός πνευματικός και ηγούμενος και ανορθώνει το τρωθέν κύρος της OCA. Φίλος μου κληρικός τον ήξερε από ηγούμενο. Είναι παραδοσιακός, χωρίς να είναι κανένας ζηλωτής. Δεν είναι τυχαία η ξαφνική επίθεση του αρχιμανδρίτη Ελπιδοφόρου σε αυτόν και η δημοσίευσή της στο Romfaia.gr. Βέβαια, ανταπάντησε o Ιωνάς και τα είπε ευθέως και δεν βρίσκω τίποτα παράλογο σε αυτά. Ξέρω καλά ότι υπάρχουν και πολλοί κληρικοί της Ελληνορθόδοξης αρχιεπισκοπής Αμερικής που συμφωνούν μαζί του. Το ζήτημα είναι με τους Αντιοχειανούς, τί θα γίνει άμα φύγει ο Φίλιππος. Γιατί αν τότε ενωθούν οι Αντιοχειανοί με την OCA, καταλαβαίνει ο κάθε ένας τί θα σημαίνει αυτό για τους δικούς μας…Ο καιρός εγγύς, που λέει ο Λιακόπουλος…

 54. Ο/Η Μάρκο Τ λέει:

  >θεοπρόβλητε, μια τελευταία κουβέντα: Σε θαυμάζω για τον αγώνα που κάνεις για την Εκκλησία της Φινλαδίας και για τα άλλα θέματα, και κυρίως αυτό της ομοφυλοφιλίας. Το θέτεις στη σωστή του διάσταση, όχι καταδίκη, όχι εξουθένωση των ομοφυλόφιλων ως ατόμων, αλλά καταδίκη της εμπέδωσης της ομοφυλοφιλίας ως μίας ανώδυνης ή και επιβεβλημένης επιλογής.

 55. Ο/Η Owain Glyndwr λέει:

  >Μάρκο δεν θυμάμαι γιατί και καιρός έχει περάσει και αποσπάσματα άκουγα και διάβαζα και ήταν πολλοί,όλο αμαρτίες και διάφορα τέτοια τις φόρτωναν τις καημένες.Θυμάμαι είχα θυμώσει.Αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που ακούω αναλύσεις τραβηγμένες από τα μαλλιά.Για παράδειγμα να λένε ότι η Παναγία αμάρτησε στον γάμο της Καννά με την στάση της και τέτοια.Όσο για τα άλλα τα της Αμερικής,θα γίνω μονότονος αλλά το θέμα δεν είναι μόνο θρησκευτικό,είναι κυρίως πολιτικό.Θα ήταν μεγάλο πλήγμα για τα ελληνικά συμφέροντα αν γινόταν αυτό που λες.Και όσο η Ομογένεια κρατά επαφή με την Ελλάδα και το κράτος μας συνδέεται στενά με τα εκκλησιαστικά,αυτό το πράγμα δεν πρόκειται να γίνει και κατά την άποψή μου καλώς.Πολλοί ,γεωπολιτικοί αυτοί την φορά αναλυτές, θεωρούν τραγικό και μεγάλο λάθος την αποδυνάμωση της Αρχιεπισκοπής Αμερικής από το Φανάρι και ότι αυτό ήταν η χαριστική βολή στο ελληνικό λόμπυ (βέβαια για να είμαστε σοβαροί λόμπυ με παπάδες και εκκλησίες δεν κάνεις,δεν μπορεί να στέλνουμε τον Δημήτριο να μιλήσει για τα εθνικά αντί για επαγγελματίες όπως κάνουν οι Τούρκοι).Βέβαια το θέμα αυτό είναι εξαιρετικά περίπλοκο και πολλές πτυχές αγγίζουν το κοινό ποινικό δίκαιο και η προσωπική μου γνώση είναι από την πολιτική πλευρά και δεν θα έλεγα και πολύ ουδέτερη οπότε δεν μιλάωΌσο για την ομοφυλοφιλία επιμένω ότι ορισμένα πράγματα δεν τα καταλαβαίνετε Μάρκο ή δεν θέλετε να τα καταλάβετε και επιμένετε να αποκλείετε οποιαδήποτε επιστημονική θεώρηση (που οι επιστήμη δεν έχει βέβαια διερευνήσει πλήρως το θέμα και πολλά ακόμα μένουν να ανακαλυφθούν,γιατί δεν είμαστε μύγες που η σεξουαλικότητα είναι θέμα μερικών γονιδίων αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο ομοφυλόφιλος μπορεί και να κάνει πολλά για αλλαγή εκτός από την ασεξουαλικότητα).Αν μου βρείτε έναν που να άλλαξε και να του άρεσαν μετά οι γυναίκες να μου το πείτε να πάω μέχρι την Κύπρο κολυμπώντας

 56. Ο/Η Owain Glyndwr λέει:

  >Και προσέξτε τι λέτε τώρα γιατί κι εσείς παιδιά έχετε…τι θα κάνατε στην περίπτωση αυτή;

 57. Ο/Η Theoprovlitos λέει:

  >OwainΑπο εκει να καταλαβεις την ΔΑΙΜΟΝΙΚΗ δραση των ομοφυ΄λοφιλων ακτιβιστων διοτι η ταση που προωθειται μετα ΜΑΝΙΑΣ ειναι οτι ΔΗΘΕΝ το θεμα ειναι γονιδιακο.Δεν υπαρχει ΚΑΜΜΙΑ σοβαη επιστημονικη ανακαλυψει και ΟΥΤΕ προκειται να υπαρξει.Το ζητημα ξεκινα από ψυχολογικα και συναισθηματικα κριτηρια, βιωματα, τραυματικες εμπειριες, τροπος διαπαιδαγωγησης και φτανει μεχρι ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΟ και επιδρασεις από ακαθαρτα πνευματα στην οποια κανεις καταληγει λογω του ΑΜΟΡΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΗΔΟΝΙΣΜΟΥ όπως π.χ. εχει διακυρηξει ο Βαλιανατος καιοι συν αυτω.Παμπολλα τα περιστατικα ομοφυλοφιλων που απο την στιγμη που παραδοθηκαν στο παθος τους αλλοιωθηκεμεχρι και η φωνη τους και ο τροπος συμπεριφορας τους.Επισης ΠΑΜΠΟΛΛΑ τα περιστατικα ατομων που λογω ανωτερας ΒΙΑΣ μυηθηκαν στην ομοφυλοφιλια όπως για παραδειγμα στο χωριο ΔΟΥΝΕϊΚΑ.Ε λοιπον αν θα επερεπε να επιλεξουμε να προφυλαξουμε τα παιδια των ΔΟΥΝΕίΚΩΝ ακομα και στιγματιζοντας δημοσιως τυπους σαν τον Βαλλιανατο η τους αιρετικους της Φινλανδιας ή να τους αφησουμε να κανουν την ζωη τους δημοσιως και ανενοχλητοι σαφως και θα προτιμησω το πρωτο.ΔΙοτι στην μια περιπτωση σωζεις την ζωη των παιδιων που θα γινονταν ομοφυλοφιλοι απο τους ΔΙΑΦΘΟΡΕΙΣ και επεισης σωζεις καο τον ομοφυλοφιλο με τον στιγματισμο ακομα και με τον ρατσιμο διοτι ΤΑ ΒΑΣΑΝΑ ΕΞΑΓΙΑΖΟΥΝ τον ανθρωπο κυριως οταν αδικειται, ενω στην δευτερη περιπτωση καταστρεφονται ζωες νεων ανθρωπων αλλα ΚΑΙ οι ομοφυλογιλοι πλον παραδιδονται στα παθη τους ανενοχλητοι μεχρι να πανε ανωδυνα καποια μερα στον ΔΙΑΟΛΟ που τους εχει στρωσει το χαλι χωρις να το καταλαβουν.Μην χαβεις την ΠΛΑΝΗ περι δηθεν ανακαλυψεων της επιστημης (σου θυμιζω πως μεχρι και οι Σκοπιανοι εχουν κατασκευασει στημενες αποδειξεις περι της Μακεδονικοτητας τους με βαση το DNA.Και εαν λοπιπον θεωρησουμε το το αντικειμενο του ποθου ενος αντρα ειναι ενας αλλος αντρας ΔΕΝ ωφειελται σε ψυχολογικους και συναισθματικους λογους αλλα στο DNA μπορεις να μου εξηγησεις τοτε γιατι ΔΕΝ «οφειλεται» στο DNA η ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑ και η ΚΤΗΝΟΒΑΣΙΑ;ή ύπάρχουν σεξουαλικες αποκλισεις που οφειλονται στο ΔΝΑ και άλλες που ΔΕΝ οφειλονται;

 58. Ο/Η Μάρκο Τ λέει:

  >Owain με είδες πουθενά να μιλήσω για ομοφυλόφιλο που άλλαξε και που του αρέσουν οι γυναίκες; Το θέμα μας δεν είναι η ομοφυλοφιλία, είναι η προπαγάνδα της γκέι κουλτούρας και η εμπέδωση του ότι αυτό είναι μία απλή εναλλακτική επιλογή.Εγινα σαφής; Πιο πολύ αδυνατώ να γίνω.

 59. Ο/Η Anonymous λέει:

  >@theoprovlitosΥπάρχουν άρθρα απο ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ που αρνούνται πως η ομοφυλοφιλία είναι γονιδιακή:http://www.oodegr.com/oode/koinwnia/koinwnia/omofylofilia_gonidia_1.htm(δες και το βιντεάκι πάνω δεξια..πολύ γέλιο μιλάμε..)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s